Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2011-06-07, 21:39
już jest nowy typ założony i tak zostaje
no wiesz Przemku jak to ze mną jest ja lubie mieć nie lubię sprzedawać a wy macie na ścianie jeszce miejsce na jakiś grill
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2011-06-15, 21:51
z nowości to:
w niedziele byłem na helu i przeleciałem przez nie oznakowany próg zwalniający przy prędkości 50 km/h ale naszczęście tylko mocno zatrzęsło i osłona pod silnikiem delikatnie pękła
a w we wtorek odkręciła mi sie lewa półoś ale już przykręcona i wszystko gra tylko jedną kulkę musiałem dopasować
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
Wysłany: 2011-07-30, 16:43
dawno mnie tu nie było bo w sumie nie ma się czym chwalić
ostatnio to same problemu z ventylem mam
zaczło się od półosi potem opony wszystkie 4 szlak trafił, później łożysko koła tylniego a teraz to chyba komp padł wyjeżdżam dziś z podwórka i tu zonk auto zgasło a rozrusznik kręci, światła są, wycieraczki działają, nawiew działa tylko brak kontrolek i nie zapala i jak odłączę kompa to bez zmian dalej robi to samo
Nie prawda... tzn. po częsci prawda ale nie do końca
Były mechanik serwisu VW do którego zajechałem ze skrzynią w identycznym stanie powiedział mi że dawniej kiedy nasze samochody (venta/golfy itp) były samochodami nowymi wiele było reklamacji na skrzynie biegów, ale udowodniono że powodem takich rozdartych skrzyni jest zbyt ostra jazda głownie na zakrętach kiedy redukuje się na niższy bieg i gwałtownie dodaje gazu, i gwarancja tego nie obejmowała Tłumaczył mi co sie tam wtedy dzieje z całym tym mechanizmem róznicowym ale nic juz z tego nie pamietam
W każdym razie to działo sie jak nasze venta były prawie nowe, a teraz mozna to tłumaczyć poprostu zmęczeniem materiału przez wieloletnią eksploatacje. Jak ktoś ma problem z plynnym przerzuceniem z 1 na 2 bez szarpnięcia to długo się skrzynią nie nacieszy, to są ponoć główne objawy i u mnie takie były.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
Wysłany: 2011-12-02, 07:43
gumy to nie palę bo na opony bym nie zarobił
a co do jazdy to nie mówię że jeżdżę wolno że nie szarpie itp. ale kurde no bez przesady
z reszta nie ma co się rozczulać stało się i tyle trzeba naprawiać
http://forum.vwvento.org/...p=218149#218149
Wysłany: 2011-12-25, 14:59
Nie pisałem ale już śmigam skrzynia wymieniona, chłodnica i wentylator chłodnicy wymieniony
tym czasem taki mały gwiazdkowy prezencik od mojej kobieciny
By raziel500 at 2011-12-25
No widzisz kolego to są uroki Wieś Tuningu . Kasa na przyciemnianie poszła i teraz zrywać to i płacić mandaty. Ja nie rozumiem was z tymi szybami to było modne ale 10 lat temu . Zaden German teraz nie ma ciemnych szybek. A za kierunki w lampach nic nie mowili.
_________________ Nie trąb zjeb.. jadę na glebie !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum