Witam, problem polega na migającej kontrolce świec żarowych. Problem ten pojawił się kilka miesięcy temu gdy syn był na zakupach i zgasło mu autko .Oddał je mechanikowi a po powrocie lampka zaczęła migać. Wkurzają mnie mechanicy dla tego chce sam to zrobić gdyż drażni ta kontrolka podczas dłuższej jazdy. Zakupiłem VAGA i pokazuje mi : 1237 Zawór odcinający paliwo -N109 przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY. Światło stopu jest OK. przekaźnik 109 nowy i zawór tez działa. Czy jest ktoś w stanie mi pomoc?
Dzięki za zainteresowanie. Kolego czytałem już te posty. Świece tez mam nowe, będę musiał spróbować z nowym zaworem odcinającym mimo tego ze ten działa bo nie widzę innej opcji.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-02-07, 21:36
masz immobilaizer...? Jesli tak, to najprawdopodobniej to, kiedys Ci nie zalapal a komputer zapamietal blad. Skasujesz blad i bd w porzadku.
Błędy kasowałem wszystkie no i właśni od razy po skasowaniu wywala mi :
1237 Zawór odcinający paliwo -N109
przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY
Wszyscy ręce rozkładają, może zaczarowana jest ta kontrolka.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
masz immobilaizer...? Jesli tak, to najprawdopodobniej to, kiedys Ci nie zalapal a komputer zapamietal blad
Trafna uwaga. U mnie, pomimo, że mam Borę, to też często miałem przeboje z immobiliserem i tez pewnego razu mi zaczęła mrugać ta kontrolka od świec. Ale studiując forum golfa, aby pozbyć się kłopotów z immobiliserem, wystarczy wyciągnąć licznik, wyjąć kostki i ponownie je założyć (kontaktu dobrego mogły styki nie mieć). Więc i Ty spróbuj wywalić licznik, wyciągnąć i włożyć ponownie kostki i założyć z powrotem. Może akurat.
Immo zbyt wielkiego polaczenia nie ma z licznikiem w mk3. Powiedzialbym, ze zadnego
Jest tylko petla indukcyjna przy stacyjce.
Oczywiscie w blok immo mozna wejsc i sprawdzic czy nie zalapal zadnego bledu.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Sprawdziłem to wszystko i nic się nie zmieniło. Vag pokazuje nadal błąd tego zaworu który działa bo inaczej w ogóle autko by nie zapalało. Pozostaje mi poszukanie innego zaworu nowy jest drogi może poszukam gdzieś używany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum