Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-02-20, 21:31 PODGRZEWANIE LUSTEREK PROBLEM PO PRAWEJ STRONIE
Witam koledzy.
Mam do was pytanie.... czy może któryś z was orientuje sie, co może być przyczyną braku ogrzewania prawego lusterka, dodam iz wkład mam nowy, podpinałem również wkład od sprawnego lusterka no i niestety. Mierzyłem miernikiem napięcie na wtyczce przy lusterku no i niestety brak. Panowie....czy któryś z was wie może gdzie szukać problemu?
bezpiecznik ok.... co ciekawe lewe lusterko elegancko podgrzewa.
_________________ "SZEWCIO"
Ostatnio zmieniony przez szewcio123 2012-02-20, 21:35, w całości zmieniany 1 raz
Miałem podobnie z lampkami co są przy drzwiach z przodu.. nie świeciło.. prąd w ogóle nie dochodził.. Kopałem po kablach i wyszło na to że gdzieś odpiął się ze skrzynki bezpieczników.. po wpięciu zadziałało..
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2012-02-21, 12:17
Koledzy, podepne się do tematu...
Również mam problem z prawym lusterkiem... Tylko że u mnie prąd dochodzi...
Wymieniłem nawet wsówki, bo jedna się złamała...
Wydaje mi się że problem będzie już w samym wkładzie..?
Próbować rozdzielić lustro od tej plastikowej obudowy, czy dać sobie spokój i kupić nowy wkład?
Macie jakieś patenty żeby dostać się do tego całego "obwodu" grzewczego?
u mnie tak też było a pomogła tylko wymiana el. grzejnego. rozdzielenie lustra od plastiku jest możliwe na gorąco, potem odrywasz stary element, przemywasz lustro i kleisz wszystko do kupy...
_________________ moja borka 2.3 V5 4motion 170HP...
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-02-21, 21:45
Ferbus napisał/a:
Wydaje mi się że problem będzie już w samym wkładzie..?
Próbować rozdzielić lustro od tej plastikowej obudowy, czy dać sobie spokój i kupić nowy wkład?
Macie jakieś patenty żeby dostać się do tego całego "obwodu" grzewczego?
Da się to naprawić. Miałem to samo. Napięcie jest ale wkład nie grzeje. Jakimś sposobem trzeba go oddzielić od szkła. Tylko ostrożnie żeby nie przerwać. Wystają z niego dwa dzyndzle na które wchodzą wsówki z przewodami. Mierzysz miernikiem czy obwód między nimi jest zamknięty. Jeśli nie to znaczy że jest gdzieś ta spirala przepalona. W moim przypadku przepalona nie była tylko tak jakby błąd fabryczny. Kawałkiem przewodu połączyłem końce tych dwóch "wzorków" żeby zamknąć układ. Od dwóch lat działa.
Ja muszę wymienić skła bo wgl.. nie grzeją.. A powiedzcie mi .. włączanie ogrzewania lusterek włącza się guzikiem od ogrzewania szyby tylnej ? Bo nie mam innych i tak sobie właśnie myśle..
skoro masz el. lustra to pewnie są podgrzewane. Jeśli nie grzeją to pewnie wina el. grzejnego. zdejm wkład i sprawdź czy są kable do podgrzewacza lustra.
_________________ moja borka 2.3 V5 4motion 170HP...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum