aha spoko loco luz i spontan...nie ma miedzi na mody jak na razie.Martwe miesiące,krucho w robocie itd...teraz priorytetem są sznurówki na przednie buty.(znaczy się opony)a dalej sie zobaczy powoli do przody jakoś się staram
Hey hey.ja pierdzukam,ale to czasu minęło.U mnie dużo się zmieniło w życiu zawodowym ale VENTKA jest dalej.tyle ze nie mam czasu i chęci na przesiadywanie przed kompem.wychodzę ciemno wracam ciemno hehe.nic nie będę jad bzyknę idę spać tak by się chciało powiedzieć bo tak mijają moje dni.na razie projekt staną w miejscu z braku złotówek ale musze sie pochwalic bo zakupiłem drugiego samochoda z rodziny VW,jest to GOLF MK II 1,6 GTD 66KW ale o tym to innym razem jak znajdę więcej czasu.Dziękuje za pamięć i życzonka.Pozdrowionka dla wszystkich.
No ładne gratki podobne do moich tylko że u mnie zamiast koła to Car Audio przyszło
No na nowym gwincie można ładnie kręcić, a co najważniejsze brak problemu z nakrętkami
A S-ki ładne tylko polerkę popraw co lustrzanka będzie.
puki co przymiarka zrobiona ale fotek nie dam bo auto zaniedbane z zewnątrz,a po za tym to podkręciłem go bo to jeszcze nie pora na glebo gryzaczek.
mam tylko tablice...
jak umyje i opuszczę to porobię foty,muszę powiedzieć ze skręciłem go prawie do samego końca tzn czułem opór na nakrętce kontrującej z przodu i przestałem,było jeszcze może ze 4/5 mm ale to już nie było by tak widoczne.i koło nie jest tak faktycznie schowane w nadkole jak bym chciał.sami ocenicie.a może puszcze wam brudasa...a macie tylko bez komentarzy proszę...
no to narazie wszystko.
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2012-02-25, 08:57
karolek_ust napisał/a:
No na nowym gwincie można ładnie kręcić, a co najważniejsze brak problemu z nakrętkami
Jak się dba tak się ma
Co do Gratów to fajnie że coś ruszyło ale szkoda że nie ma już tamtych kół bo z tego co pamiętam wtedy było 7,5 i 9...Powodzenia w modach może gdzieś się spotkamy w sezonie to się obluka
_________________ Grupa Mazowiecka
Ostatnio zmieniony przez Wydym 2012-02-25, 08:59, w całości zmieniany 1 raz
Powiem tak nie miałem gwinta dla tamtych kół,i sprzedałem bo musiałem...teraz mam gwint i nowe koła.auto jest użytkowane na codzień wiec kiepsko to wychodziło.teraz zaczyna być tylko zabawka na weekendy i dalsze podróże zloty,wczasy,itd...
a tak wygląda po umyciu zad...
Paweł fotka została zrobiona tylko przy wymienionej jednej stronie.drugą była stara nie ori ale tez nie nisko.wiec może taki efekt jest ale jak załże na wiosnę to wtedy się okaże ile siądzie.teoretycznie jest od 35 do 80mm
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2012-02-25, 21:31
ja szczerze powiem że także teraz na cztery wkręciki będę dawał bo w razie kontroli na trasie szybciej ja zdejmie i założy inna..ja np mam ori us wygiętą i jak latałem to zmieniałem i dowód zostawał...A rwać tablice z taśmy jak miałem zazwyczaj to kończy się niestety przeważnie drobnym pogięciem tego słabego aluminium... co do gwintu wyjmiesz helpery i usiądzie niżej...
no i oto pierwsza nie oficjalna premiera...
ale nie wiem czy nie za nisko tył względem przodu.bo ten już nie pójdzie znacznie by dorównać tyłowi...
a tak z bliska to wygląda...
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2012-03-05, 22:28
no tył jest troszke niżej wzgledem przodu trzeba było tył mniej skrecic ale ładnie sie prezentuje jak bedziesz miał czas pokażesz lepsze fotki to nacieszymy oko
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum