Wysłany: 2012-03-23, 13:05 Gwint.. problem z regulacją !
Witam.. zakupiłem używany gwint Tuning Art.. na nic innego mnie nie było stać..
Widać że jest jak nówka może śmigał na aucie z półtora tysiąca nie więcej..
Zacząłem go zakładać do mojego Venta do tyłu i przeraziłem się.. Nie wiem jak skręcić żeby auto stało wyżej ! Jak ścisne sprężyne na maksa do góry, to moje 16" wchodzi za błotnik, co prawda nie obciera o nic ale auto stoi masakrycznie nisko.. Mimo profilu 45, to felga chowa się za błotnik jak w omedze A..
Autko stoi rozkręcone i nie wiem co już robić, prosiłbym o pomoc, bo przecież tak położonym autem to ja z garażu nie wyjade, belka jest tak do góry podciągnięta że dotyka budy.. Nigdzie nie znalazłem takiej informacji.. Co zrobić żeby było dobrze.. Chciałem auto obniżyć tak 4 cm w dół, no 5 to góra.. ale nie aż tak jak jest aktualnie..
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2012-03-23, 13:57
Siema,
im nakrętki wyżej tym auto wyżej stoi a zawias robi się coraz twardszy.
Im nakrętki niżej tym auto niżej stoi i robi się relatywnie bardziej miękko ze względu na mniejsze naprężenie sprężyn.
Fakt, że kolumny na pewno będą krótsze niż standardowe ale tak czy siak powinieneś móc sensownie wyregulować gwint aby był prześwit. Sam miałem felgi 16 cali i opony 205/45 i nie było żadnego problemu na gwincie MTS.
To zawieszenie ma podwójne sprężyny? Jeżeli tak to nie przejmuj się, że te mniejsze są ściśnięte, ich rolą jest tylko kontrowanie nakrętek aby się samoczynnie nie odkręcały.
Jeżeli masz jeszcze gwint ponad nakrętkami to daj jeszcze do góry. A jak nie to to upewnij się czy ten gwint jest przeznaczony do naszych Ventek
Dokładnie to zawias który śmigał na polo i jest krótszy, a ja poprostu dałem się nabrać razem z moją niewiedzą Ale już jest wszystko OK, gwint wieczorem oddam i dostane zwrot kasy ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum