Panowie jakie radzicie dać żarówki do venciaka zamiast standardowych żeby zmienić światło z tego starego żółtego na jakiś odcień niebieskiego albo najlepiej zimny biały??? mejbi diody jakieś??
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
ja mam takie założone:
http://www.fotosik.pl/sho...ca297aa87966c9a
i sobie chwalę światło jest bardziej jasne i po deszczu coś widać w końcu dużo osób je poleca,są takiej samej jakości jak philips albo nawet lepszej a o wiele tajniej na nich wyjdziesz ja płaciłem 45zł jak dobrze pamiętam
Zaba91, gadałem ze sprzedawcą w sklepie jak swoje kupowałem i też miałem brać takie jak pokazałeś ale powiedział że to ta sama firma tylko inne logo i nazwa
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2012-03-25, 23:29
hrubek18, cena ta sama więc wtedy w ogóle różnicy nie ma
a takich za 15zł bym nie wsadzał ojciec kupił kiedyś podobne w biedronce to jakby sobie świeczkę zapalił w reflektorze
Dzięki chłopaki skorzystam już dzisiaj z rady i zamawiam ;P CzarnySauber widać coś te ringi na żarówkach to działa na mijania tylko czy też na pozycji
Panowie a długo macie te żarówy ? nie palą się szybko Pozdro
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
przeczytaj opis tych ringów, to tylko pierścienie fluorescencyjne widoczne po zgaszeniu lampek, to na pewno nic nie pomaga w świeceniu tylko taki bajer po zgaszeniu...
Polecam żarówki H4 z LIDL-a ultimate speed odcien blu mam je 2 lata bezmala wymiatają wcześniej miałem Philips VisionPlus +50% światła porównania brak zarówno cenowo jak i samym efektem świecenia światło białe z delikatna poświata blu w połączeniu z postojówka LED efekt powalający
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2012-03-26, 10:18, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 D Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 341 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2012-03-29, 21:50
Ja założyłem do Vento Philips Blue Vision ULTRA i też jestem zadowolony tylko w zestawie są postojówki W5W Żarówki rzeczywiście świecą jaśniej i mają lekką poświatę niebieskawą. Jestem zadowolony również z nich.
Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2012-05-05, 09:56
krzeszak napisał/a:
Polecam żarówki H4 z LIDL-a ultimate speed odcien blu mam je 2 lata bezmala wymiatają wcześniej miałem Philips VisionPlus +50% światła porównania brak zarówno cenowo jak i samym efektem świecenia światło białe z delikatna poświata blu w połączeniu z postojówka LED efekt powalający
Byłem wczoraj w 2 lidlach i nie ma tych żarówek... W ogóle nie ma żadnych do autek, więc pewnie były, ale tylko wtedy kiedy były w gazetce
ja jak kupowałem 2.5 roku temu to były inne troszkę i wtedy były dwa rodzaje +50% więcej światła z biała lub niebieska poswaiata ja mam w vento z niebieska a do paska 6 m-ca temu kupiłem Long Life i Blue Effect i mam założone Blue Effect ze starymi brak porównania ale były wsadzone zwykle osram .
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
w niedziele założylem zaroweczki osrama nightbreakery plus i w porownaniu do poprzednich jakichs niebieskich z allegro 100 % poprawa swiatlo jest co prawda zołte ale az normalnie chce sie jezdzic w nocy a o tych z lidla zapomnialem
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Silnik: 1.9D Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 03 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-08-26, 16:18
Niedawno zalozylem h4 tungsram +90%, t4w philipsa bluevision i 5w5 w tablice z tylu tez philipsa niebieskie. Mijania nie sa calkowicie biale ale przyjemnie sie jezdzi w nocy, lepiej niz na standardowych, postojowki prawie biale ale tez nie do konca - w polaczeniu mijania I postojowek jest troche niebieskiego w kloszu.. tablice bardziej swieca bialym niz mijania I troche doswietla nawet asfalt wieczorem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum