idealnym rozmiarem jest Idealny profil wynosi: 34, najbliższa mu opona to: 35
215/35/17
Różnica wskazań prędkościomierza: minus 0.7 %
(Nowe koła mają większą średnice i obracaja się wolniej)
Czyli dokladnie taki jak chce sobie kupic czy wejda takie aluski ???
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2012-04-01, 21:51
felgi beda pasowac tylko pierscienie centrujace bedziesz musiał dac bo vento ma 57,1 bodajze ,ale opony mnie martwia bo 215 to troche szerokie i 1,8 bedzie troche przymulony bedzie i moga same opony ocierac ale tego nie jestem pewien
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Kolego ja mam felgi 15' 7J et38 i przy kapciu 205 z tyłu przyciera na wybojach jak w aucie siedzi 4 dorosłe osoby. Z przodu 195/55 i przy skręcie na ful też trze. Jeżeli z przodu założę 185/60 a z tyłu 195/60 nic nie obciera. To tak dla porównania Ci napisałem jakby co.
Aha i zawieszenie mam troszkę niżej niż w serii, chyba sprężyny od GTI ale nie jestem pewien.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
daj se spokoj z 17,ja mialem i szybko je sprzedałem bo tarło o amor,opony miałem 215/45 a pozniej na przod poszło 205/35 i było dobrze tylko jechało sie jak bez opon bo felga miała 8" szerokosci,max to 16 bo takto zbira sie jak slimak i pali jak smok
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2012-04-02, 21:22
krzeszak jak będzie musiał kolega maniek1989 założyć dystanse to mu podejda te alumy
tu masz foty na pierwszej i drugiej stronie tematu http://forum.vw-passat.pl...iant-Stickerbom
Dzisiaj bylem rozglądnać się za aluskami po okolicy znalazłem ładne 16" z oponkami 195/50 ale koleś mi powiedział ze nie wejdą w nadkola a napewno z tylu ze do veto max 15" i sam zgłupialem i nie kupiłem mam seryjne zawieszenie. Poradźcie coś !
koleś mi powiedział ze nie wejdą w nadkola a napewno z tylu ze do veto max 15"
bzdury opowiada no chyba ze jakieś małym ET przy normalnym 35 i wzwyż wchodź bez większych problemów tylko trzeba dobrze oponkę dobrać ale myślę ze 195\50 by nie obcierało u mnie było ET 37 i opona 205\50 i na dolach lub z dużym nadbagażem przycierało o rant czasami a zawieszka standard
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum