Mam taki problem bo gdy podczas jazdy szybko pare razy nacisnę na pedał to się robi twardy i po chwili się sam odpowietrza i jest normalny.Wie ktoś może jaka może być przyczyna..Według mnie vacumpompa??
Tez tak mam. Ponaciskam szybko z 5-6x i jest beton. Pozniej miekko. Tak to juz dziala. Hamulcow nie trace, tylko trzeba sie mocno zaprzec i zahamujesz.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-06-27, 10:08
bradley napisał/a:
Tez tak mam. Ponaciskam szybko z 5-6x i jest beton. Pozniej miekko. Tak to juz dziala. Hamulcow nie trace, tylko trzeba sie mocno zaprzec i zahamujesz.
To chyba nie powinno tak być... U mnie na uruchomionym silniku pedał hamulca chodzi miękko cały czas. Po zgaszeniu przy każdym wciśnięciu zakres ruchu się zmniejsza i wyraźny jest większy opór.
Pompa vacum nie jest w stanie wytworzyc tak szybko podcisnienia dla serwa. Potrzebny bylby jakis akumulator podcisnienia (tak np. jest w AFN, jest tzw. gruszka w ukladzie sterowania turbina).
Pedal owszem, caly czas dziala miekko, ale sprobuj ponaciskac sobie bardzo szybko hamulec.
W silniku benzynowym mozna zaobserwowac cos takiego, ze gdy jet otwarta przepustnica na maxa to wspomaganie jet gorsze niz podczas hamowania silnikiem. Inna wartosc podcisnienia.
A poza tematem to nie potrzebuje naciskac szybko hamulca, ani hamowac pulsacyjnie bo od tego mam ABS.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ja w borowinie takiego zjawiska nie mam, a specjalnie to dziś sprawdzałem. No fakt, że kilka razy pod rząd bardzo szybko naciskając to pedał zrobi się na moment twardszy, ale to minimalnie, nie żebym musiał się zapierać, żeby go wcisnąć. W zasadzie jest cały czas tak samo.
No a u mnie się twardy jak kamień robi i nie da się go ruszyć..pompe vacum wymienie i zobaczymy ale myślę że problem w tym leży..bo kiedyś mi tego nie robił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum