Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2012-09-07, 13:49 Brak świateł STOP-u . Gdzie szukać przyczyny?
Witam. Wczoraj straciłem światła. Stało sie nagle. Zadzwonił do mnie brat ze nie mam STOP-u gdyż jechał za mną. Za światła STOP-u odpowiada skrzynka bezpieczników bądź któryś przekaźnik?
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Silnik: 1Z bez IC
Wysłany: 2012-09-08, 00:13
Zdaje mi się, powinien się wykręcić. A sprawdzić go bardzo łatwo - po opuszczeniu pedału wysuwa się bolec który zamyka obwód. Jak go wyjmiesz, puść na krótko kable z akumulatora do żarówki przez ten właśnie włącznik - jeżeli po opuszczeniu bolca nie będzie świecić żarówka to włącznik masz do wypieprzenia.
Silnik: 1.9D Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 03 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-09-29, 10:29
Tylko teraz sprawdź czemu się przepalił. Ja tak miałem i problem wrócił po 2 tygodniach, z tym że później przepalał się za każdym wciśnięciem stopa. Sprawdź styki przy żarówkach i kostkach w tylnych lampach czy nigdzie nie ma wody oraz czy te styki nie są przepalone. Sprawdź też czy przy masie nie ma wody. Ja przez nieszczelne lampy miałem takie właśnie problemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum