Wysłany: 2012-09-25, 08:47 Jak wymontować wysprzęglik sprzęgła?
Witam
Mam taki problem, muszę założyć zestaw naprawczy do wysprzęglika sprzęgła. Trzyma on się na dwóch śrubach, ale do niego wchodzi taka miedziana rurka która przymocowana jest do niego za pomocą chyba jakiejś nakrętki. Moje pytanie to czy mogę tą miedzianą rurkę odkręcić od wysprzęglika bez strachu? Boję się trochę. że coś może się zapowietrzyć albo wyciec.
Mój silnik to 1.9 tdi 90km
jak tą rurką odkręcisz, a raczej jak Ci się uda to będzie wyciekał płyn hamulcowy bo przecie w naszych silnikach wysprzągnik jest hydrauliczny. A jak to zrobisz to będziesz musiał później odpowietrzać, ale chyba i tak będziesz to musiał robić po naprawie wysprzęgnika.
ale chyba i tak będziesz to musiał robić po naprawie wysprzęgnika.
Oczywiscie, ze tak:) Tak czy siak
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-09-25, 22:09
ale zeby nie ciekło mozesz wyciaganac płyn ze zbiorniczka strzykawka. Do poki nie nacisniesz hamulca to tylko sprzegło bd miał do odpowietrzenia.
a skoro już jestem w temacie, to jak to działa w drugą stronę ? mianowicie wyciągnąłem tylną belkę i płyn hamulcowy wykapał mi przez odkręcone przewody, i w takim wypadku będę miał do odpowietrzenia tylko układ hamulcowy a sprzęgło dopóki go nie wcisnę w obecnym stanie będzie w porządku. Dobrze rozumuję czy się zamotałem ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum