WItam. Mam pytanko.. gdy samochod jest zimny musze odpalac go z gazem, po czym bardzo powoli i delikatnie go puszczac by nie zgasl. Kazde 'spuszczenie' z gazu na luzie spowoduje zatrzymanie silnika. Poza tym zauwazylem jeszcze iz jak silnik osiagnie juz temperature robocza to i tak musze odpalac go z gazem, zeby nie czekac pol minuty az odpali...
Rzeczy (ktore mogly miec zwiazek) jakie wymienilem od momentu kupienia (kwiecien 2012):
-swiece
-przewodow wys napiecia
-kopulki i palca.
Ma ktos pomysly z czym moga byc zwiazane ww objawy?
Dzeiki wielkie!
Jeszcze jedna rzecz, ktora zauwazylem i mnie dosc martwi.. Mianowiie zamulanie silnika. Gdy dodam mu zbyt duzo gazu podczas jazdy silnik nie chce zbytnio ciagnac, robi to dopiero w momencie odpuszczenia gazu...
Jakies pomysly?
witam mam taki sam problem jak kolega "piotrpotrzebny" po podłączeniu do komputera wyskoczyło ze do wymiany jest sonda lambda . Czy jest to możliwe se sonda może tworzyć takie dziwne zachowanie silnika bo nie wiem czy wymieniać czy może po prostu ją jakoś odpiąć i sprawdzić co będzie się działo z obrotami i czy jest sen wymiany . Pomocy bo jestem w tych tematach zielony .
wiatm ponownie. troche malo czasu ostatnio mialem stad tez takie opoznienie w odp.
podlaczalem ventyla pod vaga, jednakze wskazuje on na perfekcyjny stan mojego samochodu...
wiec jak mysle, czas na wydawanie pieniedzy na naprawe metoda prob i bledow...
Mokas93, tak sonda podaje dane na komputer o jakości i mieszance spalin i dzięki tym danym jest regulowana mieszanka paliwa wtryskiwanego, sprawdźcie czy iskra jest na każdą świece, czy przewód od sondy lambda nie jest przetarty lub przepalony,czy w dolot jest szczelny, czy nie ma tam wilgoci itp,
pospawdzajcie troche sami zamiast od razu wydawac kase na "specjalistow" którzy mogą nic nie zrobić a zabrać $
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Mokas93,
pospawdzajcie troche sami zamiast od razu wydawac kase na "specjalistow" którzy mogą nic nie zrobić a zabrać $
Wlasnie po to piszemy na forum by dowiedziec sie od czego zaczac
Nie mam tu niestety garazu i przy glownej ulicy ciezko sie cokolwiek robi, uwierz...
W kazdym razie dzieki za odpowiedz w wolnej chwili zajrze:)
piotrpotrzebny, do sprawdzenia czy iskra jest na każdej świecy i czy kable nie przetarte od sondy itp nie jest potrzebny garaż ;> wiem co mówię bo też ostatnio miałem kilka awarii a studiuje wynajmuje mieszkanie w bloku a garaż 100 km ode mnie ;>
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Witam Panowie. Dzieki pomocy uzytkownikow f.vwg.pl udalo mi sie znalesc przyczyne ww zachowan samochodu..
Otoz winowajca byl uszkodzony nastawnik przepustnicy. Wymiana jej przyniosla oczekiwany efekt i w koncu po roku meczarni moge sie cieszyc pieknym plynnym przyspieszaniem i odpalaniem auta na doptyk
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum