Wysłany: 2012-12-13, 21:34 Pokrętło od nawiewu - pomocy
Witam. jestem tu nowy i zarejestrowałem sie, poniewaz pojawil mi sie dzisiaj pewien problem.
Próbowałem ustawic nawiew na przednia szybę i podczas tej czynnosci cos strzeliło i pokretlo chodzi bardzo luzno i nie da sie przelaczyc strumienia powietrza na przednia szybe.
Pozostałe dwa pokretla od sily nawiewu i temperatury dzialaja normalnie.
Ktos wie co sie stalo i czy dam rade sam naprawic? Prosze o pomoc.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-13, 23:10
Witamy, możliwe że odpięła się linka która regulóje otwarcie zaworu ciepło/zimno w samochodzie, bądź też pękł któryś z plastików w panelu nawiewów, jeśli masz trochę pojęcia i umiejętności napewno sam sobie poradzisz. Żeby wyjąc panel musisz delikatnie podważyć ramkę pokręteł żeby zeszła z zatrzasków i odkręcić cztery śróby które się pod nią znajdują a potem wepchnąć panel z pokrętłami do środka w celu przekręcenia i wyjęcia go na zewnątrz. Wtedy powinno Ci się ukazać co sie zepsuło.
dokladnie pekl mi taki plastikowy sworzen pod kolkiem zebatym ktore reguluje kierunek nawiewu. od rana probuje to jakos zrobic, ale jakos mi sie nie udaje. czy jest mozliwosc zakupu tego calego panelu? i jakie sa to mniej wiecej koszty?
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2012-12-14, 14:45
Ceny masz różne od 40 zł do nawet 150 zł zalezy od sprzedawcy
ważne zeby był sprawny i miał całe mocowania linek (czesto potrafia sie łamac )
http://allegro.pl/listing...awiewu+golf+III
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
mrozinho, ja mam urwany zaczep od ciepło-zimno ale dzisiaj poradziłem sobie z tym wziąłem lutownicę na tej lince zrobiłem na około zagłębienie żeby weszła tam "tyrkotka" znaczy te opaski zaciskowe bo inaczej będzie uciekało, w tym panelu zrobiłem otwór żeby zaczepić tyrkotę bo tak nie było jak i spisało egzamin jeżeli chcesz to wieczorem zrobię zdjęcie i zobaczysz jak to wygląda,na pewno wychodzi taniej niż kupić drugi panel a nie wiadomo czy przy próbie zakładania nie ułamie się plastik co jest mocowana linka
,ale z doświadczenia wiem ze predzej czy poźniej i tak czeka wymiana
ale zawsze można tak zrobić na czas kupienia drugiego bo wiadomo w lecie nie jest tak nawiew potrzebny a taką porą się przydaję jutro pstryknę fotkę jak to wygląda będzie dla kolejnego pokolenia
i w końcu znalazłem czas żeby zrobić zdjęcie
widać że delikatnie podtopiłem tą "obudowę" co chodzi w niej linka żeby opaska się trzymała,jak na razie działa bez zarzutów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum