Dziś założony został zestaw świateł do jazdy dziennej Philips LED DayLight 4
A oto efekt:
http://www.youtube.com/watch?v=F6mu2Y0cqJw
Układ wyposażony jest w przetwornicę, co w momencie skoku napięcia przy rozruchu zapala światła i gasi je po kilku sekundach po wyłączeniu silnika. Tylko taki mały problem się pojawia, że mam zakłócenia w odbiorze radia przy słabych stacjach, gdy lampy świecą. I nie wiem jak sobie z tym poradzić...
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2012-10-04, 19:34, w całości zmieniany 1 raz
Może i psują, ale założyłem je żeby ciągle lampa się ciągle nie paliła. Zauważyłem, że lekko zaczynają mi żółknąć lampy od światła i ciepła wydzielanego. Szkoda mi ich trochę. No ale zobaczymy - jak nie uda mi się wyeliminować problemu zakłóceń, wylecą.
Może i psują, ale założyłem je żeby ciągle lampa się ciągle nie paliła. Zauważyłem, że lekko zaczynają mi żółknąć lampy od światła i ciepła wydzielanego. Szkoda
No i udało się wyeliminować te wstrętne zakłócenia. Znalazłem jakiś rdzeń ferrytowy, nawinąłem trochę na niego kabla, dodatkowo podłączyłem też cewkę z w miarę grubym drutem i jak ręką odjął
A już byłem przygotowany do demontażu lampek...
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2012-10-06, 18:40, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-10-06, 20:56
Powiem Ci że dobra taka bora. Jak wiesz mój kolega ma taką....niestety rozbił ją jakiś czas temu....babka mu pierwszeństwo wymusiła. Uderzył w scenica.....bora była przesunieta 4cm na podłuznicy, fachowcy naciągneli i furka smiga jak nowa do dziś.....a scenic....szkoda całkowita i na złomowanie.
Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2012-10-07, 01:10
Paweł J., Zgodzę sie. Bora mi sie strasznie podoba:) Auta ciekawe:) Jakiś ładny Dieselek z 6-stką skrzynią i bym sie cieszył. Narazie fundusze nie pozwalają:( Ale z czasem:) Sebastian raz jeszcze. Zazdroszcze:) no i działaj działaj temat śledzony
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Dzięki
Dla niektórych światła dzienne mogą wydawać się trochę wieśniackim pomysłem. Dla mnie akurat przemawiają plusy tego rozwiązania, że przynajmniej lampa trochę odpoczywa. Zauważyłem, że zaczynają mi leciutko klosze żółknąc. Oczywiście, że lampy przecież można wymienić na inne. Owszem. Ale na lampach mam wybitą datę produkcji, taką samą jak na wszystkich szybach, więc na pewno kiedyś będzie to dodatkowym atutem przy sprzedaży auta, niż miałby ktoś myśleć, że było coś kombinowane. A o akumulator czy mniejsze spalanie - rzecz dyskusyjna - tym się nie przejmuję W dzień światełka świecą na wprost, rzucają się w oczy, więc przynajmniej widać mnie
Co do modów dalszych, to poluję na słonecznik w wersji Home Link:
http://img840.imageshack....052/dsc6770.jpg
Mam zamiar zamontować sobie elektrycznie otwieraną bramę na podwórko, więc taki gadżet na pewno się przyda, niż noszenie przy sobie kilku pilotów czy kluczyków.
Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2012-10-07, 23:29
sebastian napisał/a:
Dzięki
Oczywiście, że lampy przecież można wymienić na inne. Owszem. Ale na lampach mam wybitą datę produkcji, taką samą jak na wszystkich szybach, więc na pewno kiedyś będzie to dodatkowym atutem przy sprzedaży auta, niż miałby ktoś myśleć, że było coś kombinowane.
Zawsze możesz zostawić oryginalne lampy i pokazać kupującemu czym sie sprawa ma:) Że zaczeły yellołować:)
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-05-02, 22:22
sebastian, rób w borze profile zamknięte i ogólnie konserwacje czego się da....tej wiosny jest straszliwy wysyp mk4 z korozją z początku produkcji. Według mnie jest to tak samo źle zrobione jak mk3 i trzema samemu zabezpieczać. Jednym słowem lipa z VW.
widziałem właśnie, zieloną na pakiecie US pomyślałem że to Ty ;p
ale nie zwróciłem uwagi że to VR6... no to koleś ma dobrą podstawę ale ona takie wszystko na seri
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Ale to zaniedbany strasznie egzemplarz, miałem okazję przyjrzeć się jej z bliska, to ruda zewsząd wyłazi, w środku też rewelacji nie ma... Po Żarach jeździ jeszcze tez taka zielona, jak moja, ale z tyłu ma takie fajne grafitowe lapmy, mega mi się podobają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum