Silnik: 1800
Wysłany: 2012-08-15, 22:01 Kasia i jej srebrne Vento
Witam wszystkich forumowiczy, mam na imie Kasia i włąścicielką Vento jestem od dwóch tygodni. Jest to samochód z 1994r z benzynowym silnikiem o pojemności 1800ccm AAM 75KM, wyposarzenie samochodu nie jest oszałamiające bo posiada on:
-ABS
-2x Airbag
-wspomaganie kierownicy
-centralny zamek+sterowanie z pilota
-regulacja wysokości reflektorów
-elektryczny szyberdach
-elektryczne lusterka
-zderzaki w kolor (bez gór)
-jasną tapicerkę
- podłokietnik przód i tył
-dzielona kanapę
Myślę żę po krótce było by na tyle w co został wyposażony, dodam jeszcze że w tym roku byłam na VII ogólnopolskim zlocie Vento ze swoim narzeczonym wojtas83, w tym samym czasie rozglądałam się za kupnem samochodu i ostatecznie decyzja padła VW Vento. To teraz czas na kilka fotek samochodu
w dniu dzisiejszym na samochód zostały naklejone forumowe naklejki, oraz naklejka zlotowa z racji tego, że byłam obecna
[/b]
Ostatnio zmieniony przez Wojtasowa91 2012-08-15, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-08-16, 22:34
Kruchy69 napisał/a:
Ooo, jak ładnie a jakies plany odnosnie Vento...?
Plany są ale niewielkie bo ventylek służy do pracy codziennej i to w czasem w ciężkim terenie więc napewno odpada jakakolwiek gleba a wręcz przeciwnie pewnie pójdzie trochę w górę
W najbliższym czasie wpadnie nowy szyber bo ten ma pękniętą prowadnicę i nie działa jakj należy, będzie też nowa uszczelka pod deklem zaworowym bo trochę sie poci stara.Wtedy pomyślę o myciu silnika i osłonie pod niego żeby nie waliło błotem pod maską Poprzedni włściciel na krutko przed sprzedażą wymienił olej na Castrol 15W40, rozrząd Contitech INA, amortyzatory przód na gazowe Kayaby, tłumik środkowy i błotnik lewy na jakiś zamiennik bo ktoś mu pogiął ori ,niestety nie popisał się umiejętnością spasowania błotnika do reszty i sam będe musiał się tym zająć.
wally44 napisał/a:
No pogratulowac wyboru Pewnie w niedlugim czasie zawitaja ciemne helenki na tyl
Tak wally44, wpadną helenki kiedy zdobęde ostanią do kompletu bo jednej brakóje
Mnie nie trzeba do niczgo namawiać, a wręcz odwrotnie monja zapędy co do autka ad razu są hamowane
włąścicielką Vento jestem od dwóch tygodni. Jest to samochód z 1994r z benzynowym silnikiem o pojemności 1800ccm AAM 75KM,
Widze szybka ale jak trafiona decyzja ... z reszta jak by to wyglądało jak by klubowiczka i uczestniczka zlotów jeździła miskiem
vento z tym silnikiem nie jest wprawdzie demonem szos ale do spokojnej jazdy w zupełności wystarcza a z tego co czytam
wojtas83 napisał/a:
ventylek służy do pracy codziennej i to czasem w ciężkim terenie
wiec w zupełności podoła stawianym wymaganiom
ładny okaz ale coś czuje ze niedługo to będzie jedna z najładniejszych serii w klubie jak wojtas83, przyłoży do niej swoją rękę
Życzę powodzenia w modach i szerokości
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Vento dziś z lekka oblukane jest dobrze i ten jasny środeczek bajka
Zgadzam się z Pawłem jasny środek - super wygląda, a na żywo pewnie jeszcze ładniej
Venta super gratulację zakupu
_________________ Dla niektórych życie zaczyna się po czterdziestce dla innych dopiero po setce...
Zobacz prędkość, poczuj moc, doznaj adrealiny, kręć do końca...jazda !
Silnik: 1.6 AEE Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-17, 18:18
fajne wnetrze. moze zamiast zmiany tylnych lamp - przednie kierunki pomarańczowe moim zdaniem powinno być lepiej
teraz na spot pozostaje zajechać na dwie fury - na bogato
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-08-18, 14:23
Kruchy69 napisał/a:
przez chwile nie wiedziałem juz czyj ja temat czytam
opisem tematu po krótce będe zajmował się i ja, bo mi przypadło zajmowanie się samochodem od strony technicznej
Jutro będzie wymiana szybra bo już przybył sprawny następca , dlatego kolega pawel66600, będzie mi pomagał w dokonaniu tej operacji
krzeszak napisał/a:
coś czuje ze niedługo to będzie jedna z najładniejszych serii w klubie jak wojtas83, przyłoży do niej swoją rękę
może nie od razu ale w miarę możliwości samochód będzie delikatnie poprawiany i przywracany do stanu zbiżonego 100% ori
Mack napisał/a:
teraz na spot pozostaje zajechać na dwie fury - na bogato
też tak mówiłem, ale nie spotakłem się z entuzjastyczną odpowiedzią
Wysłany: 2012-08-19, 19:12
A tak sobie myślę, że decyzja to do właściciela należy... a Wojtasowi83 to muszę te przeróbki z głowy mi samochód jak już mówiłam służy do pracy i nie będzie wielkich zmian... szkoda czasu, pracy i pieniędzy...
Wysłany: 2012-08-21, 18:49
Wojtasowa91 napisał/a:
pewnie, że kobiety górą
jak to powiadają raz na wozie, raz pod wozem
A z aktualności to szyber został ogarnięty wspólnie z pawel66600, , wszystko działa w 100% poprawnie, wpadła też lamka ze sterowaniem szybra nowego typu (fotki wkrótce)
Wysłany: 2012-09-16, 16:25
Dawno nie było mnie na forum, a to z racji braku wolnego czasu. Wentylek Kasi sprawóje sie bez problemowo i mój zresztą też http://forum.vwvento.org/...r=asc&start=175 ostatnio w AAM-ie wymieniłem kopułkę aparatu zapłonowego i palec rozdzielacza oczywiście BERU oraz uszczelke pod deklem zaworów ERLING bo stara z wieku zrobiła sie sztywna jak blacha i delikatnie się przypacało z pod delka
Wysłany: 2013-02-07, 20:48
Teraz została wymieniona skrzynia biegów oraz sprzęgło. Venti pracuje w trudnych warunkach i z racji tego niestety cierpi :/. Ogólnie w dalszym ciągu sprawuje się nieźle. Na wiosnę sreberko zamienię na ciemną zieleń
Wysłany: 2013-02-08, 20:28
Zmiana lakieru... ponieważ i tak wymaga poprawek lakierniczych, więc od razu zmienię kolor a zmieniać go nie będę. Na jesieni może dokupię mu "kolegę" Seata Leona poważnie rozważam silnik 1.9 TDI 110KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum