Twardszy powiadacie
Hehe... A ja myślałem, że właśnie odwrotnie.
Doświadczeń z gwintem nie mam za dużo...
Kolega kiedyś miał w Polo gwint Ta Technixa i tam wydawało mi sie, że dość twardo było...
Właśnie chodzi mi o to, że woże 2 dzieci i nie chciał bym żeby je wytelapało tylko dlatego, że tata taką zachcianke miał i twardy zawias założył
Ale ogólnie warto kupić ten kit TA??
Rafik a co miałeś wcześniej przed gwintem?
Same springi??
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2013-03-05, 22:07
jeżeli gwint skręcisz na maxa to wtedy będzie sztywno
im mniej będzie skręcony tym bardziej miękko będzie. To tak jak chłop krowie na miedzy tłumaczył, prosto i na temat
jeżeli gwint skręcisz na maxa to wtedy będzie sztywno
im mniej będzie skręcony tym bardziej miękko będzie. To tak jak chłop krowie na miedzy tłumaczył, prosto i na temat
No i o to chodzi
Krótko i na temat...
Z tym, że do gwintu musiał bym troche więcej dołożyć a amory kończą mi sie dość szybko...
Mam dylemat teraz...
Chociaż mając gwint i znająć mój zorany gar to skręcił bym go w miare możliwości na maxa w dół
Więc może jednak ten kit
Dużo by mi pomogły focisze Vent na kicie, bo z kolei nie chce żeby było za nisko bo ja to bym uważał ale autem też jeździ moja piękna połowa a wiadomo jak to jest z babami
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Dzieki za fotki Kruchy...
Jednak bardziej skłaniam sie ku -40...
Wydaje mi sie to najlepszym kompromisem, tym bardziej że autem też jeździ moja kobita....
Kruchy69, to ostatnie też jest na -40? I na jakich gumach? 15? 16? Też właśnie zastanawiam się nad kitem i pilnie śledzę temat dlatego byłbym wdzięczny jakby ktoś wstawił -60 na przodzie.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-03-06, 20:26
Na wszytskich jest -40, ale na ostatnim z przodu sa H&R, tez -40. Na pierwszych zdjeciach jest 15" (195/50), na ostatnim 14" (175/65). Fele mają tak jakby ET39 z przodu, a z tyłu 30 (Po dodaniu dystansów).
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2013-03-08, 11:47
Rafal_K napisał/a:
Rafik a co miałeś wcześniej przed gwintem?
Same springi??
najpierw mialem serie pozniej mialem sprngi pozniej kit a na koniec gwint przeszedlem przez wszystko hehe ale juz teraz gwint bede zmienial tylko na gwint
quote="Rafal_K"]hociaż mając gwint i znająć mój zorany gar to skręcił bym go w miare możliwości na maxa w dół [/quote]
oj i tak mam bardziej zryty na maxa to u mnie sie nie dalo skrecic z przyczyn wiadomych ale mialem najnizej jak sie dalo zeby opony nie ocieraly przy skrecie bo jak obcieraly to ludzie sie patrzeli jak na rondach sie przedzieralem
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-03-13, 23:42
bierz gwint... nie będzie kłopotu czy będzie tarło czy nie... Ustawisz sobie jak chcesz. Jak Ci się odwidzi to dasz go wyżej, jak dzieciaki pojadą gdzieś na wakacje - dajesz max glebie i wożonko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum