zeniTh, wiesz jak ciężko jest upolować blachy do vento w idealnym stanie, min 95% tylnych klap ma rudą przy lampkach od podświetlenia tablicy, a maska bez odbić od kamieni też jest prawie nieosiągalna, dlatego ja bym proponował żeby jeżdzić jak jest i nie ingerować szczególnie, tym bardziej jeśli lakier jest oryginalny i nie ma potrzeby lakierowania
Po tej ziemie okaże się jaki jest jego faktyczny stan chodzi o blache oczywiście, bo klekot palił jak dziecko przy -15 większych narazie nie było. Przed zimą zrobiłem co mogłem, żeby zabezpieczyć, ale już widziałem, że progi wcześniej robił ktoś na "od pie*dol się" i wiosną będę miał pewnie dużo zajecia
E tam, gadasz Twój też jest w zajebistym
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2013-02-04, 19:38
stary, takim szitem wprowadza się ludzi w błąd na głupim rondzie ktoś żuci okiem i zobaczy że świeci Ci się kirunek to pomyśli że usuwasz się z ronda i pakuje ci się pod koła. Dowody powinny za to lecieć
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-02-04, 20:48
Matej29 napisał/a:
Czym?
Sam się pytasz czy może być problem, więc chyba coś przeczuwasz Jeśli jesteś pewien swego...nie czaję pytanie w tym temacie. Najpierw pytasz, a potem próbujesz coś udowadniać.
Tak jak VWKRZYSIO pisze....nie problem jest na takim aucie wymusić pierszenstwo....
a jak jakis cieć podbije Ci przegląd,daj cynka na forum.....mój kolega z podstawówki śmiga na chełmskim sreberku...
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-02-04, 20:58
Panowie dajcie spokoj chce niech jezdzi, prawda jest taka ze polowie ludzi z forum powinny dowody leciec ,kola ,bixenon, tablice albo ich brak itp itp fakt faktem to akurat jest najbardziej niebezpieczne, Ja tego nie pochwalam sa granice a bezpieczenstwo kolego na 1 miejscu
Dobrze chłopaki robią, że ganią niektóre 'mądre' pomysły.
Matej29 napisał/a:
jeżeli chodzi o widoczność czy jest włączony kierunkowskaz niema z tym problemu nawet jak jest jasno i świeci słońce
Widziałem kilka razy takie kierunki i fakt, masz rację że je widać nawet w słoneczny dzień jeżeli w miarę uważnie patrzysz, no ale często realia są takie że decyzje na drodzę podejmuje się w ułamku sekundy. Według przepisów migający kierunek innego pojazdu do niczego nas nie upoważnia ale po co komuś i sobie życie utrudniać
A co do przeglądu to na szanującej się SKP Ci to nie przejdzie
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Ostatnio zmieniony przez pawel39106 2013-02-04, 21:32, w całości zmieniany 2 razy
Dziękuje wszystkim za porady i na pewno wyciągnę z nich wnioski
Żeby nie było dużego OT i co zrobiłem w samochodzie:
- Myjka automatyczna, wymyta sól i reszta błota, odkurzanie w środku i ogólny ład i porządek (chociaż wcześniej też nie było zle, ale jeżeli chodzi o moję autko to jestem pedantem)
- Wymienione osłony przegubów prawa/lewa strona.
Pozdrawiam
Panie i Pany małe pytanie
1. Mam zawieszenie na serii, na wiosnę chcę obniżyć Vento -40 -40 i tu pytanie z felgami, bo mam alu na 7j x 15 H2 z oponami 195/60 R15, będą obcierały? Czy trzeba zobaczyć na "żywca".
2. I własnie te felgi, chce je "odświeżyć" dosyć znacznie zmatować, wypełnić ubytki itd. oraz pomalować na kolor właściwy i tutaj pada pytanie jaki? zmieniać czy zostawić taki jaki jest?
Fotki felg poniżej:
Z góry dzięki za pomoc
oj tam oj tam, zależy jeszcze jakie ET, mądrale z forum golfa mówią że na seryjnym zawiasie trze 195/60 ale Ty jakoś sezon przejeździłeś , mimo wszystko najbezpieczniej będzie 195 na 50 ( przy wt 20 i tak będzie drzeć luqua ja mam et 25 i zobaczymy ) co do koloru to biały będzie fajnie optycznie powiększał kółko a w Chełmie mało ludu jeździ na białych więc pospolicie nie będzie z resztą w niedziele się ustawimy to pogadamy
będzie trzeć przez oponę czy przez rozmiar felgi bo u mnie też leżą 15'' 7'' i chcę je wrzucić i do tego odjąć -40 na zawieszce ale opone chcę 185 ew 175
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
poczytaj trochę w necie jest tego dużo i jeszcze trochę( z resztą pogadamy w niedziele mam nadzieję) z nisko będzie troszkę na takim rozmiarze opony, daj 195/50 ale na feldze 6J szerokiej będzie trochę "wylewać" się na boki więc alternatywą będzie 185 na 55 (tzw przejściowe) ale one droższe są ...
Zbigu nie chce, nowego kosztu tzn. kupna innych felg. Opcja jaka mam na myśli to siąść -40 i na tych felgach co mam modzić, żeby to wszystko współgrało.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-03-07, 22:25
majkel00230 mialem felgi 15 7J et 35 i oponki 195/50/15 obciaralo ale na wiekszych dolach i przy wiekszej liczbie osob a jak sam jezdzilem to bylo ok Matej29 daj 185/50 i bedzie to najlepsze rozwiazanie
majkel00230 Matej29 daj 185/50 i bedzie to najlepsze rozwiazanie
Tak, też prawdopodobnie zrobię
Szykuje mi się jeszcze obklejanie maski i dachu, i "redze", po zimie muszę zniwelować, bo lekko czepiła mi się progu od pasażera na końcu :/
Niewiesz może zB3igu czy ktoś u nas w Chełmie bawi się w takie obklejanie??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum