Wysłany: 2013-03-15, 12:17 przeróbka fotela kierowcy na pasażera kilka pytań
Cześć wszystkim wpadłem ostatnio na mały pomysł i mam pytanie do was może ktoś to robił albo wie jak chciał bym założyć fotel kierowcy w miejsce pasażera,czy istnieje taka możliwość i jak by wyglądała sprawa ze ślizgami,regulacją wysokości i oparcia?bo chyba ciężko będzie regulacje wysokości przełożyć?a regulacje oparcia trzeba tylko ten drut wyjąć i przełożyć?
Chciałem jeszcze zapytać czy stelaż fotela jest wszędzie taki sam,czy np. jak mam zwykły stelaż fotela do idzie na niego założyć piankę i obicie z GT?bo chyba piana nadaje wygląd fotela?
wszystko mam bo została mi stare fotele a teraz kupuje fotel od kierowcy w full opcji i chciałem przełożyć swój na pasażera miejsce,w sumie regulacja to może zsotac od tunelu bo żadko sie używa aby ślizgi wlazły a z pas można odciąć i przyspawać w drugie miejsce niech się cieplej zrobi to będę działać a wiesz coś na temat drugiego pytania?
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-03-15, 21:17
Ponoć fotele z GT różnią się pianką i po bokach maja dodatkowo dospawane takie druty które trzymaja piankę sztywno do góry i nie pozwalają się jej rozjechać na boki jak to się dzieje w zwykłych fotelach, tak mówił mi znajomy tapicer. Co do ślizgów to nie trzeba przespawywać uchwytów bo same ślizgi różnią się jedynie zapadką która je trzyma z nóżką fotela, kiedyś podcinałem slizgi bo nie miałem odpowiedniego na stanie i nie odpinały się po tym zabiegu. Regulacja oparcia to tak jak piszesz, ściskasz na końcu,wyciągasz drut i wkładasz z drugiej strony. Natomiast regulacja wysokości to najwyżej przełożysz sobie ze starego fotela rączkę, łudeczkę i linkę , bo nie pamiętam już czy wystarczy ona do przełożenia na drugą stronę
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2013-03-15, 21:43
stelaże są takie same ja mam pasażera z GT założony na stelażu z regulacjami.
a stelaż kierowcy na strone pasażera raczej nie podejdzie, musialbys zmierzyc czy szyna środkowa ta z dziurami jest idealnie na srodku, bo jesli tak to w sumie mogloby sie udac bo slizgi sa takie same.
a z pas można odciąć i przyspawać w drugie miejsce
Spinkę na pas masz przykręcaną a z drugiej strony nie ma miejsca na przykręcenie. Znajomy kiedyś też tak kombinował, to do stelaża przyspawał odpowiednią nakrętkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum