Wysłany: 2013-04-05, 13:38 SPRĘŻYNY OBNIŻAJĄCE CZY BĘDĄ PASOWAĆ DO VENCIAKA???
Witam mam problem, znalazłem w necie nie drogo nowe sprężyny obniżające, a dokładnie od seata leona i tu moje pytanie czy podejdą na zawiechę do venciaka?? wyglądem kształtem wyglądają jakby pasowały ale nie jestem pewny.... dzięki za pomoc z góry i czekam na odp
Silnik: 1.8 90 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 263 Skąd: Wlkp PZL
Wysłany: 2013-04-05, 14:17
A nie łatwiej po prostu kupić takie same od vento? Komplet takich samych nowych tylko że dedykowane do vento bez problemu znajdziesz w necie, pewnie w tej samej cenie
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-06, 00:06
Nie podejda. Przednie mooooże, ale tylne na pewno nie. Probowałem do siebie dopasować z bory, a to to samo, ale w borze opieraja sie na belce i zwoje sie zweżaja na samym końcu. W vento zwęzaja sie tylko na dole, wiec liton. Chyba ze obciać ostatni zwój. Sam pomysł nie jest zły, ale gorzej z bezpieczeństwem. Poza tym jak utniesz, to moze bardziej siasc, wiec do tego byś musiał dobierac tulejki pod kielich, a to tez sa koszta, chyba ze masz znajomosci. Ale, jesli masz kupować i rzeźbic, to mija sie z celem, co innego jakbyś miał za darmo, wtedy mozna spróbować i kombinować. No ale ciecie to nie jest dobre rowiazanie, sam miałem najprawdopodobniej ciete z przodu, bo kupiłem od znajomego. Po 2 miesiacach jedna pekła, wiec samo mówi przez siebie...
aha no dlatego pytałem, no ja też obcinałem ale seryjne sprezyny i do tej pory jest ok nic nie peka, z tym obciecie m to faktycznie żły pomysł nie jest a z dorobieniem dystansu odpowiedniego to problemu nie mam znajomy ma tokarkę to mogę dotoczyc sobie odpwiedni telez by sprezyna nie spadała a nie wiecie czy duzo sie różni srednica tylnych sprezyn seryjnych od ty z leona???
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-06, 16:05
zaraz ide do gage, to sprawdze, bo mam takie i taki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum