pomoge Ci tylko z pierwszym zdjeciem bo z reszta nie moge sie polapac (za male zdjecia). montowalem elektryke u siebie jakies dwa miesiace temu. brakuje Ci bezpiecznika 30A i kostki glownego zasilania (na zdjeciu przewód czerwono/zolty). reszte kostek (zielona, szara, zolta, biala) musisz podlaczyc do listew o tych samych kolorach ktore do 95r byly przy skrzynce bezpiecznikow a po 95r nad skrzynka bezpiecznikow.
mam do Ciebie prosbe. mozesz mi opisac kolory przewodow tych malych kostek (zielona, szara, biala i zolta)??
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-11, 22:09
a moze moduł komfortu? W skodzie to było to, z tym ze miałem spalony silniczek od szyby i w momencie kiedy chiałem podniesc ta ze spalonym to spaliło moduł. Sprawdz to, jesli masz na podmianke.
nie ma u mnie moduł komfortu nie wiem w czym grzebac instlacaj jest ok bo inne szybki tez by nawalaly
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-13, 00:32
no nie wiem, tak palnąlem, bo póki co to rzeźbie instalacje w paSkódzie, myślałem ze w Vento jest to samo. Ale ktos kiedyś pisal, ze sterownik przy silniczku od kierowcy to cos na kształt modułu komfortu.
sterownik przy silniczku od kierowcy to cos na kształt modułu komfortu.
też tak słyszałem, ale ile w tym prawdy to ja nie wiem? miałem wyrzucony lewy mechanizm szyby (ten od kierowcy) a prawy działał bez problemy, centralny też i nawet domykanie z kluczyka czyli tak jakby "modół komfortu" działał.
A działa Ci domykanie szyb z kluczyka?
Tak dziala ale zdarzało sie ze nie działało,
nawet zmienialem na inna wiazke w drzwiach ale nic to nie dało a mysle ze jak by byl problem w instalacji no to tez by nie chodzi tył lewy
Ostatnio zmieniony przez danieluss123 2013-04-13, 15:07, w całości zmieniany 1 raz
niekoniecznie aczkolwiek metoda prób i błędów będziesz wiedział sam najlepiej. Mi jak świrowały szyby to też sporo się przy tym naskakałem. Same się opuszczały pulsacyjnie i przyciski nie reagowały, tylko z kluczyka dało się domknąć, wysuszyłem pompkę centralnego i te przełączniczki w zamkach co wiosełko nimi steruje i jak ręka odjął!
Ja też mam problem z szybą kierowcy ale dość nietypowy.
Czasami reaguje czasami nie reaguje .
Ma to związek z szyberdachem , potrafi sam się zamknąć , a wczoraj po naciśnięciu przycisku od szyby -reagował szyber .
Czasami było tak , że jak otwierałem auto to szyby potrafiły się uchylić :|
A w instalacji nic nie grzebane , ktoś ma jakiś pomysł .
Będe chciał rozebrać klamkę bo w niej zdaje się , że są jakieś przewody za to odpowiadające.
Ale wszelkie rady mile widziane
Będe chciał rozebrać klamkę bo w niej zdaje się , że są jakieś przewody za to odpowiadające.
rozebranie klamki nic Ci nie da tam jest tylko bębenek i wiosełko które porusza takim bębenkiem w zamku i tam jest przekaźnik odpowiedzialny za otwieranie zamykanie jak i również domykanie i uchylanie szyb z kluczyka. Wymontuj ten przekaźnik wysusz odpowiednio poodginaj tamte nóżki którymi porusza bębenek. U mnie to pomogło!! jak coś nie jasne to pisać
A też miałeś tak , że raz mogłeś otworzyć szybę a raz nie ?
I do tego szyberdach ?
Z szybrem to czasami tylko nie chce się otworzyc bardzo rzadko natomiast ma to coś wspólnego z szybą bo czasami cyka przy silniczku od szybra i niekiedy właśnie sam sie zamknie.
szybra nie mam, ale jak mi cykał silniczek w szybie kierowcy kiedy chciałem ją otworzyć i czasem się nie otwierała to miałem linkę przyciętą.
ja miałem taki problem że mi same opadały szyby i później się nie chciały zamknąć, tylko przez kluczyk (domykanie szyb z kluczyka).
oto co ja zrobiłem i szyby przestały świrować:
wyjąłem zamki przednich drzwi i tam na górze jest taki bębenek z taką szparką , którym wiosełko porusza
otwieramy zamek i mamy taki przełącznik z dwiema nóżkami metalowymi, bębenek przekręcając się w jedną stronę przygina jedną nóżkę dając sygnał do centralnego i el szyb (domykanie szyb z kluczyka że zamykamy drzwi. analogicznie kręcąc w drugą przygina drugą nóżkę.
ja miałem jakąś wilgoć na tych nóżkach i widocznie coś tam zwierało i się szyby otwierały same. Wymontowałem przełącznik, on jest tam na zatrzaskach więc go po prostu wypchnąłem.
Położyłem na grzejnik celem osuszenia, następnie poodginałem troszkę dalej te nóżki od styczników i przejechałem drobnym papierkiem ściernym.
Jeszcze tylko pociągnąłem nową masę do pompki centralnego którą również wysuszyłem i szyby zostały cudownie uzdrowione
Sory za jakość zdjęć ale nie mam żadnego lepszego aparatu oprócz tego w tel
mam nadzieję że komuś tą poradą pomogę
super odpowiedź kolego , dzięki za fotki.
Ja u siebie jednak znalazłem inną przycznę , mianowie sam silnik działa ale jego sterowanie padło wiec bede musiał wymienić prawdopodobnie całość albo samo sterowanie gdzieś dostane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum