Wysłany: 2013-04-29, 13:38 Od czego są te przewody? :O
Witam!
Mam dwa pytania odnośnie przewodów, które klasycznie w moim kosmostarze nie są podłączone. Jeżeli ktoś wie od czego one są i gdzie powinny być podłączone to wielkie dzięki!
1. Przewód dwużyłowy w komorze silnika (jest zaznaczony na zdjęciach poniżej). Wychodzi jakby z "kielicha" po lewej stronie. Na zdjęciu widać, że izolacja ma jakby zielony kolor.
2. Podczas wymiany nagrzewnicy napotkałem się na kolejny (jednożyłowy) przewód. Jest dosyć gruby i ma izolację biało-czarną. Przewód ten jest w wiązce od głównego włącznika świateł, idzie do skrzynki bezpieczników. Co śmieszniejsze dokładnie taki sam, też przecięty idzie od skrzynki bezpieczników wzdłuż kolumny kierowniczej (jakby do manetki). Moja teoria jest taka, że ten biało-czarny przewód był od świateł mijania, po czym ktoś go zastąpił innym...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-04-29, 20:30
Jedno co widzę to to, że nie masz obudowy filtra powietrza a do niej idzie wtyczka z kablami, ale czy to jest to o co Ci chodzi.....nie wiem......musiałbym zerknąć jak to u mnie jest.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-30, 13:08
Też u mnie dynda taka wtyczka. Kiedys juz byla podobna dyskusja i ja strzeliłem, ze to od podgrzewanego filtra paliwa, ale to był nietrafny strzał, a i tak nikt nie rozszyfrował co to jest. Ale co to by nie było, bez podłaczenia tego jeździ? Jeździ, no to po zmartwieniu W skodzie połowa kostek tak wisi, bo poprzedni servisant McGaywer, stwerdził ze sa zbedne i np. zamiast 8 kabli wchodzacych do zamka lepiej puścic dwa :myśli:
mogłoby być coś co piszecie
a nie wie ktoś jakie właśnie (kolor) przewody idą do sondy lamdy? Bo ja mam to podłączone w jakiś kosmiczny sposób i to jednożyłowym przewodem, a kostka wskazuje, że powinien być przewód dwużyłowy
a jeszcze odnośnie tego biało-czarnego przewodu w wiązce od włącznika świateł i w wiązce,która idzie wzdłuż kolumny kierowniczej ktoś ma jakieś przypuszczenia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum