Wysłany: 2007-06-18, 19:46 nie chce zapalic gdy cieply
mam taki problem moje vento 1.9 td 1993r zaczyna mnie mocno wnerwiac nie chce zapalic gdy postoi okolo pol godziny i skacza mu mocno obroty gdy jest rozgrzany prosze o pomoc gdy jest zimny nie ma zadnych problemow chodzi jak trzeba dopiero po rozgrzaniu co to moze byc
mellow, chyba znalazło się rozwiązanie Twojego problemu
Podjechał dzisiaj koleś Astrą I, i miała takie same przypadki co Twoja Ventka, więc się spytałem odrazu kumpla co poszło i co mogło pójść w Ventce. Otóż w tym oplu padł moduł a w Ventce mógł albo moduł albo czujnik Hala. Pozdrówka!
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Stopa czujnik temperatury to raczej nie to . W Benzynie to bym się zgodził ale w ropniaczku chyba , że w TDi to tak. Ale to TD więc czujnik odpada.
[ Dodano: 2007-06-19, 21:43 ] grisha3 sprawdź przewody paliwowe dochodzące do pompy paliwa , może jak silnik jest rozgrzany to gdzieś się luzuje przewód i ssa lewe powietrze lub są gdzieś pęknięte od filtra paliwa do pompy wtryskowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum