Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-07-14, 23:24 Dziwny dzwiek spod maski!
Witam potrzebuje pilnej rady bądź pomocy , z racji tego ze w nd za tydz wyjezdzam na wakacje. Otoz vento wydaje dziwne odgłosy spod maski tak jakby ktores lozysko powoli konczylo swój zywot, myslalem ze to rolka niestety wymiana nic nie pomogla, pytanie co to może jeszcze być? Dzisiaj myslalem i wymyslilem ze to lozysko alternatora, czy jest ono wymienne? na myśl tez przyszla mi pompa wody, co wy myślicie? Aha czym więcej gazu daje tym dźwięk intesywniejszy, dlatego jestem prawie pewny ze to ktores lozysko.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-07-15, 00:36
zdejmij pasek napedu alternatora i pompy wody i zakrec kołem od laternatora. Jesli to jego sprawa, to powinien szumiec nawet jesli lekko zakrecisz. Jesli nie, to załóż pasek od PW i alternatora, ale nie zakładaj od wspomagania. Jesli dalej bd szumiało, to pewnie pompa wody. U mnie rzeziła jakbym miał jakas blaszke w wydechu ktora by brzeczała. sprawdz i daj znac
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-07-18, 22:25
A wiec kontunuacja mojego problemu, podczas jazdy cos mi dzwoni w silniku, jak dodaje gazu to jest coraz glosniej, smierdzi mi tu sprawa z zaworami, tylko co najlepsze na postoju jak mu daje gazu tego dzwieku nie ma i chooy wie o co chodzi już mam dość, silnik chodzi jak bym diesla miał.
Wysłany: 2013-07-19, 16:34
Pytanie z innej beczki czy wywalanie plynu chlodzacego przez zbiorniczek to normalne? rozumiem ze jest goraco na dworze ale nigdy mi się to nie zdarzylo.
Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-07-19, 20:17
muchomorek165 napisał/a:
korek - optymistyczna opcja , mozliwe kup na szrocie inny lub daj dane to Ci wysle ale wątpie
Ja ostatnio też się przestraszyłem i okazało się właśnie, że w korku przesunęła mi się troszke uszczelka do góry i nie trzymał ciśnienia, wsadziłem ją na swoje miejsce i problem zniknął, a też się głowiłem i zaczynałem martwić czy to coś poważniejszego... Zacznij od tych najtańszych rzeczy, wyklucz najpierw korek.
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-07-19, 22:32
a czy czasami przyczyna nie leży w pompie wspomagania?
jakbyś mógł, nagraj dźwięk i wstaw nam tutaj na forum, abyśmy mogli mniej-więcej ocenić jak on brzmi i od czego zależy, bo słowami ciężko go opisać dokładnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum