Wysłany: 2013-07-20, 19:59 Przy odpalaniu dymi, łapie po wielu próbach
Witam, na wstępie chciałem się przywitać ze wszystkimi, bo jestem tutaj nowy Mam Vento 1.9 TDI od jakiegoś pół roku, jestem bardzo zadowolony, co prawda musiałem po poprzednim właścicielu wymienić sprzęgło, a tak poza tym wszystko hula, tzn. hulało. Wybrałem się ventem w dłuższą trasę (500 km) i w niedziele wieczorkiem odstawiłem go na podwórko, po czym w poniedziałek pojechałem na delegacje. W piątek zaczął się problem, przekręcam stacyjke i kręci, kręci, kręci, a z tyłu idą dymy jak z ogniska. Po wielu próbach odpalił i jeździ jak gdyby nigdy nic. Gdy jest jeszcze "ciepły" odpala od strzała, problem się zaczyna, gdy troszkę postoi. Kolega mówił, że pasek mógł przeskoczyć, bo on kiedyś też tak miał, nie wiem, nie znam się na samochodach za dobrze, dlatego chciałem zapytać, czy może ktoś miał podobny problem. Proszę o radę i jeśli podacie jakiś powód do naprawy, to moglibyście określić mniej więcej ile to kosztuje, bo chciałbym się przygotować do tego, chyba, że to groszowe sprawy to ok dziękuje z góry i pozdrawiam
Dzięki, w wolnej chwili sprawdzę zapomniałem jeszcze dodać, że jak wracałem wtedy z tej trasy, to jakieś 30 km od domu postanowiłem dotankować sobie, bo miałem już rezerwę i zatrzymałem się na takiej stacji, co teraz nawet nazwy nie potrafię powtórzyć, czy jest możliwość, że to wina ropy, którą tam zalałem?
Oj to chyba będzie jednak co innego, zauważyłem, że jak kręci, to idą dymy z okolic rozrusznika, chyba jakieś kable się przepalają, rozrusznik pewnie do wymiany, ale i tak dalej przy odpalaniu kopci na biało
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-07-21, 13:24
to jak na biało to sie zapowietrza. Jakby na czrno dymił to mozna oskarzac swiece zarowe. Spróbuj wymienic filtr paliwa.
Oj to chyba będzie jednak co innego, zauważyłem, że jak kręci, to idą dymy z okolic rozrusznika, chyba jakieś kable się przepalają, rozrusznik pewnie do wymiany, ale i tak dalej przy odpalaniu kopci na biało
taki drobiazg jak długo krecisz to przewody sie grzeja od rozrusznika, podokrecaj przewody powinno byc dobrze.
Zrob foty wezykow przezroczystych od paliwa przy pompie i zobacz czy sa w nich burzowiny lub powietrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum