Wysłany: 2013-08-01, 20:56 Uciekajace duze ilości wody
Witam własnie jestem w trakcie wymiany uszczelki pod głowicą i toche sie podłamałem ponieważ uszczelka jest cała;/ nie jest nigdzie przepalona itd:( niby świece miałem białe na każdym tłoku ale uszczelka cała.. Co wy na to? czy wydam kasę w błoto czy nie?:D bo jestem trochę podłamany Powiedzcie ze jutro jak złoże będzie git ! xD
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-08-01, 21:28
hmm.. co by tu powiedzieć.. ciężko mi doradzić co mógłbyś zrobić w takim momencie..
u siebie wymieniłem uszczelkę pod głowicą, a i tak nadal lubi się napić płynu chłodzącego + oleju..
z diagnozy wynika, że raczej także do wymiany uszczelniacze zaworowe i pierścienie, więc lepiej sprawdź u siebie w jakiej są kondycji
oleju mi nic nie brało ani grama nie mam luzów na tłokach itd ;/ tylko to głupia woda ja rozumiem np 100ml na 1000km ale nie 100ml na 10km ... Dodoam ze tez mam zamiar wymienić uszczelniacze jak juz rozebrałem
Ostatnio zmieniony przez LayoS 2013-08-01, 21:37, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-08-01, 22:12
Jeśli masz już zdjętą głowicę i nie widać nic po uszczelce to daj ją do zakładu obróbki silników żeby sprawdzili ją na szczelność i będziesz miał pewność. Jeśli będzie ok to splanują i założysz, albo poszukasz drugiej głowicy.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-08-01, 23:07
może być pęknięta wewnątrz któraś za ścian między kanałami i np płyn przedostaje się do kanału ssącego lub wydechowego, przez co go ubywa a poziom oleju się nie podnosi
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-08-01, 23:16
LayoS, nie mogę być pewien na odległość ale należy podejrzewać spękane węże i trójniki szczególnie od grzania reduktora LPG. Bardzo często nawet takiego wycieku jak u ciebie nie widać bo płyn od razu paruje, obejrzyj dokładnie te wszystkie połączenia. Nie byłbyś pierwszy setki uszczelek wymieniono już bez potrzeby
no i jestem po wymianie uszczelki wsio podogrencanie pierwsze odpalenie z benzyny i wielki chałas bede musiał kupic uszczelkę pod kolektor wylotowy co łączy sie z tmnikiem taka kwadratowa bo stara nie dała rady i czy to moze byc przyczyną ze silnik nie ma wcale mocy na 4 biegu max 60km a jak jakas leka gorka to trzeba zredukować bo nie daje rady coś zle złorzyłem ? mysle ze zapłon mogłem zle ustawić o jeden ząbek moze macie jakieś inne porady
dodam jezce ze silnik zaczoł łapać normalna temperaturę przed wymianom nie było nawet 80c a teraz wychodzi troszke za 90c czyba jedeyny narazie plus tego
Edit czytałem cos ze bez wyłonczenie czegoś w kompie nie usatwie tego tak jak trzeba to prawda?
Ostatnio zmieniony przez LayoS 2013-08-03, 21:55, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum