Mam problem . Musze zmienić koło Pasowe które znajduje sie na wale . Silnik to AAZ 1.9 TD
Odkręciłem te 4 imbusy i małe koło wyszło spokojnie a na tamte nie ma bata. i teraz czy potraktować je gwaltem czy Odrkecic duza śrube która jest w środku na nasadke torxowa. słyszalem ze jest ona opd rozrzadu czy to prawda ?
bo znów znajomy Twierdził ze ta główna śruba Trzyma w jakis sposób rozrzad , i jak ja odkrece to sie wszystko rozpadnie ... wolałem sie upewnic ..
Jak miałem McPersona wyciagnietego próbowalem ja wykręcic i ni cholery sie nie dalo ... chyba bd musiał poszukać kogoś z kluczem udarowym bo pomysły mi sie koncza ..
no jak jest na wale to musi cos byc z rozrzadem duzo odrdzewiaczy , ponawalaj w ta srube mlotem , zajebiscie wytrzymala przedluzka raczka i przedluzka i sie bawisz no i oczywiscie zblokuj wal bo inaczej mozesz se do usranej smierci krecic
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2013-08-20, 12:37, w całości zmieniany 1 raz
mam straszne bicie na tym kole jest to koło od Paska wielorowkowego (chyba do pompy wody). Ogólnie poprzedni wlascicel wymienil silnik bo tamten zajechał . i sciagnałem z tamtego pasowe (wlasciwie samo zlecialo) no i zauwazylem ze koło od wspomagania ktore jest przykrecane do tego wiekszego , jak by nie pasuje do niego bo wchodzi w nie strasznie ciasno a do tego co mam osobno wchodzi na lacjie i jest możliwośc regulacji. Bo te bicie strasznie paski mi zjada i trzesie silnikiem na jałowym . czuje sie jak w ikarusie brakuje trzesących sie szyb :d
Pocieszyłes mnie ... naprawde pokrzepiłes jako ze to moje 1 auto na legalu i w sumie zrobiłem ni 30 km jak narazie hehe ... chyba jednak zostane przy tym bo strach mi tego ruszac ..
a więc dzionek uważam za udany :d Koło wymienione . nadal ma male bicie ale to jak kasa wpadnie kupie nówki i bedzie gitara :d wspomaganie juz nie skrzypi , fura umyta i pachnąca :d okazalo sie ze nie musialem odkręcać tej śruby na wale :d wystarczyło 4 imbusowe odkrecic i breszką odciagnać stare koło i same spadło :d
bo ja odtsalem 2 silnik do tego auta (taki sam ) tylko ze zajechany. a ze akurat tak owe koło miałem to wymieniłem i faktiko jest lepiej.
A jak bedzie sianko to kupie fabrycznie nowe .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum