Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-10-14, 23:39
Hejas, odkopię temat
Pomóżcie koledzy,
mój centralny działa, od dwóch lat mam alarm i śmiga z pilota bez żadnych problemów.
Działa również z kluczyka od strony pasażera ale już nie od strony kierowcy - cypek normalnie się chowa ale auto się nie zamyka ani nie otwiera. Co może być przyczyną ? Luźne kabelki ?
Nadmienię, że z rok temu miałem ściągane drzwi przy wymianie progów i wcześniej central działał z kluczyka od strony kierowcy
Pozdro
odkopię, bo nigdzie na forum nie znalazłem takiego problemu jak mam. Otóż jak zamykam drzwi, czy to z prawej czy z lewej, to słychać tylko króciutkie "bzzyk" w pompce centralnego i tyle, kluczyk zamyka tylko te jedne drzwi a centralny nie zamyka reszty.
Miał ktoś z was taki problem??
mówisz?
tak przypuszczałem, że to przez mróz, bo to się stało po takich wielkich mrozach w nocy(u mnie było z -30 prawie)
a jaka na to rada, które to przewody, jak je sprawdzić i zabezpieczyć/zakonserwować??
pompka jest pod boczkiem w bagażniku, stamtąd rozchodzą sie rurki do słupków przy drzwiach i dalej do siłowników przy zamkach. najlepiej byłoby moim zdaniem zdejmować kolejno rurki od końca i uruchamiać central, może przedmucha... a wogóle to osuszyć bagol z wilgoci na przyszłość bedzie spokój...
_________________ moja borka 2.3 V5 4motion 170HP...
jak masz możliwość to pozwalaj rurki jak najbliżej zamków i jeździj , jak odmarzną to je przedmucha (bedzie syczeć) i bedzie chodzić pompka cały czas... wtedy pozakładaj rurki i po problemie
_________________ moja borka 2.3 V5 4motion 170HP...
Podczas zamykania auta słychać jak pompka pracuje i zamyka mi drzwi tylne kierowcy czyli najbliższe pompki reszta niestety się nie zamyka.
Jak się domyślam będzie to miało związek z nieszczelnością , czy dobrze myśle ?
Jeśli tak to gdzie szukać najlepiej , skoro tylne od kierowcy się zamykają i otwierają ?
Aha dodam , że wówczas nienaturalnie długo pracuje.
_________________ Vento TDI
Ostatnio zmieniony przez alien 2013-09-04, 20:06, w całości zmieniany 1 raz
Zamknąłem / Otworzyłem centralny , pompka pracowała a ja nasłchiwałem gdzie syczy .
Zdjąłem boczek z tylnych drzwi pasażera i tam przewód cisnienia wypiął się z siłownika
Działa
_________________ Vento TDI
Ostatnio zmieniony przez alien 2013-09-05, 15:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum