Wysłany: 2014-01-06, 20:33 Stwierdzenie wycieku i rozpoznanie amorów
Witam. Dzisiaj położyłem się pod autem i mam taki sobie wyciek obok filtra, miski itp. Możecie mi powiedzieć (oczywiście jeśli się orientujecie ) z którego miejsca się tak poci?
Zdjęcia na droboxie bo coś z imageshackiem się mi dzieje
(więszość zdjęc to jedno i to samo więc nie musicie wszystkich oglądać ) Czy to może być wina braku śruby przy czymś co nie wiem jak się nazywa? Widać na zdjęciach.
I mam amortyzatory, podobno koni, ale jak to regulować (Ma twardość regulowaną przy kielichach, tak mówił gościu)
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-01-06, 21:25
Z tych zdjęć to rzeczywiście wygląda jak by ciekło z podstawy filtra, ale to takie domysły po tych zdjęciach.
A co regulacji twardości to rzeczywiście ją posiadasz, na pierwszym zdjęciu widać takie płaskie pokrętło wystające z tłoczyska amortyzatora i nim się reguluje twardość . Kręcąc w prawo robisz twardziej a w lewo bardziej miękko i komfortowo. Tu masz oryginalny kluczyk do regulacji https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-EKbLX0RnguRs9-HoJh1yG80l6fCXPHcPw0f6Ko_o0qwUipHe
No właśnie nie mam takiego kluczyka, ale jakoś będę musiał sobie poradzić bo dupa jest strasznie miękka. Wracając do wycieku. Jeśli bym chciał to robić to wystarczy wymienić uszczelkę podstawy czy cała podstawę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum