Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
--<Vento by Kruchy>--
Autor Wiadomość
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-26, 23:31   

Mateush, póki co, tylko wtryski. Zbieram sie nowych map paliwa, ale najpierw myslałem zeby dolot przerobić, tj. kolektor od AWX'a wiekszy intercooler.
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
Mateush 
Zapalony Ventkarz
GÓRAL]



Silnik: 1.9 TDI 1Z +
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 459
Skąd: Żdżary RDE
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-06-27, 16:18   

Tak wiem z czym to się wiąże bo siedzę w temacie :) a jaki masz komputer 8 czy 16 bit , jak z turbo zmienna czy stała geometria?
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-27, 16:49   

komp 16-bitowy, turbo na westgate. To dobrze jak sie w tym orientujesz. Mozesz mi podpowiedziec, co jeszcze ogarnac, zeby mocy bylo wystarczajaco...? Chcialbym dobic do 140, albo nawet 150, ale chyba jest to malo mozliwe. Czyz nie...? Oczywiscie, wiem ze da sie to zrobic, ale ja chce zeby to auto dalej bylo bezawryjne. :D
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
Mateush 
Zapalony Ventkarz
GÓRAL]



Silnik: 1.9 TDI 1Z +
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 459
Skąd: Żdżary RDE
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-06-27, 17:52   

powiem tak komputer masz gites pod mapy (czyt. chip) wtryski masz dobre, wydech już zrobiłeś na przelot, teraz zimny dopływ powietrza i lepsze chłodzenie powietrza dolotowego FMIC nie za duży żeby turbo dało radę napompować, ale nie musisz tego robić koniecznie, ale może się gotować po dłuższej jeździe. Jak ktoś z głową zrobi chip to będzie 130-140 bez problemu.

Chyba że będziesz mierzył w więcej koni to do wymiany wtryski na 230, kolektor AWX, większe turbo i wymiana map sensora na 1,5 BAR'a, pompa paliwa 11, FMIC już koniecznie, wtedy to i 200 w zasięgu :] oczywiście zmiana hamulców by nie była złym pomysłem, kompletne sprzęgło od vr6 jak podpasuje, musiał byś poczytać na necie jeszcze, bo nie jestem pewien. Na koniec parę wskaźników co byś się orientował co się dzieje pod maską :)

Cennik:

Chip's ;) ~ 800 - 2500 zł (renomowana firma)
Turbo ~ 1000 zł
Wtryski ~ różnie zależy od firmy kompletne 1000 - 1200 zł końcówki z 600zł
Pompa ~1000 zł
Map sensor - grosze w porównaniu do reszty.
FMIC - kompletny 1000 zł
Hamulce kompletne ~ 700zł
Sprzęglo kompletne np VALEO ~ 700 zł
Wskaźniki różnie do 350 zł.

Tak że na czysto wychodzi około 7000 tysi :D ale po cenie można zmieścić w połowie tej ceny, musiałbyś mieć po prostu dojścia do części. Ja u siebie będę robił to co zamieściłem Ci w pierwszej części "wykładu" i będę zadowolony. Teraz sam mam wtryski 0.205 i już pokazało mi 117 kucyków. Ale wydaje mi się że ktoś robił przede mną korekcję softu ale mogę być w błędzie. Mierzę w bezpieczne 135 -140 i to będzie jakby kres możliwości mojego silnika bo mam stałą geometrię i 8 bitowy komputer i trzeba wylutować sterownik i ogólnie dużo z tym zabawy.

Jeżeli masz trochę wiedzy i trochę się na tym zna ma się Vag-Com i kabel to można dużo sprawdzić i ustawić parę rzeczy jak np: dawkę paliwa i wiele wiele innych. Myślę ze pomogłem. Pozdro
_________________

Ostatnio zmieniony przez Mateush 2013-06-27, 18:01, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
pawelvw 
Vento to ja!


Silnik: Pasek 1,9TDI
Pomógł: 19 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Gru 2008
Posty: 3774
Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2013-06-27, 22:34   

Mateush, przesadziłeś z tym FMIC - kompletny 1000 zł mnie do paska wyniosło to góra 600zł.
Tak samo wskaźniki różnie do 350 zł zależy jakie kto chce bo są rózne i kosztują więcej niż podałeś
kolektor dolotowy od AWXa jak się dobrze poszuka to od 50 do 100zł
_________________
rodzinne kombi :hahaha: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=6426
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-28, 00:39   

jak juz bym miał robic 200+ w przyszlosci to zacząłbym sie zastanawiac czy nie pójsc po calosci i zrobic syncro :D a powiedzmy, zeby osiagnąć te 150 kunia to co jeszcze trzeba by było ogarnać...? Koleszka mi mowił, ze ja mam własnie pompe 11. Ale skad on to wyczytał, to nie wiem. A mapy by mi robili w Fabryce-Mocy. No i chciałbym jednak miec te 150 koni i z 300Nm. ;)
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
pgt 
Kierowca eLki


Silnik: AFN+
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 14 Mar 2013
Posty: 33
Skąd: Żuromin/Warszawa
Wysłany: 2013-06-28, 00:42   

Mateush napisał/a:
[...]wymiana map sensora na 1,5 BAR'a[...]

Każdy sterownik 16 bitowy ma map sensor 250kPa, część 8 bitowych zresztą też. Oczywiście ten zakres nie jest wystarczający, jeśli chce się założyć porządną turbosprężarkę :)
Mateush napisał/a:
Chip's ;) ~ 800 - 2500 zł (renomowana firma)

Da się wyraźnie taniej, za rozsądne strojenie, ale nie w wielkiej firmie ;) W razie czego PW.
Mateush napisał/a:
8 bitowy komputer i trzeba wylutować sterownik i ogólnie dużo z tym zabawy.
16-stki ogarnia się szybciej, bo nie trzeba czekać na kasowanie pamięci. Co zwłaszcza przy korektach, może trochę wydłużyć czas "operacji". Ale wystarczy mieć więcej pamięci pod ręką. Poza tym to można powiedzieć, że jest porównywalnie czaso/pracochłonne.
Powodzenia w modach :]
 
 
Mateush 
Zapalony Ventkarz
GÓRAL]



Silnik: 1.9 TDI 1Z +
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 459
Skąd: Żdżary RDE
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-06-28, 13:37   

pawelvw, ja podawałem ceny takie jakby miał kupować wiesz praktycznie nowe części, a napisałem też ze jak się ma dojścia to można sporo zaoszczędzić
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-12-15, 22:31   

Oj oj oj. Dawno mnie tu nie było aczkolwiek sporo sie wydarzyło. Pokompletowałem troche gratów do Venciaka, póki co zapowiada sie grubo, ale narazie PLNy mnie sporo ograniczyły. Ale kupiłem amortyzatory KONI, szeroki hokej, osłone silnika od AFNa, progi z wersji GT i takowe fotele z kanapą. Nie wystraczyło czasu na zrobienie zdjec, ale jest plan na najmocniejszego diesla w polsce oraz jeszcze jeden ale póki co to tajemnica. Co wyjdzie? pozyjemy zobaczymy, ale pomysł jest dobry. :D zdjecia gratów postaram sie wrzucic jak najszybciej, ale znajac ilość mojego wolnego czasu, to pewnie to potrwa.

aaa kij z tym. Pijany jestem to mi wybaczycie ze post pod postem, ale uchyle rąbka tajemnicy. :D
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
wojtas83 
Już prawie mieszkam w Ventce



Silnik: AFN++
Pomógł: 34 razy
Wiek: 36
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 1730
Skąd: Warka
Wysłany: 2013-12-15, 22:50   

Widzę że szykuje się vento synchro TDI :oklaski:
_________________
JETTA III TDI
http://forum.vwvento.org/...=12340&start=70
SHARAN 2.0 TDI
http://forum.vwvento.org/...p=282826#282826
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-12-15, 23:12   

własnie szykuje sie a nie robi. Musze poszperac jeszcze troche na ten temat, bo korci mnie Haldex z 4motion, a całkowicie szaleje na temat torsena z audi. :D aczkolwiek jeszcze troche gratów brakuje. Miałem z buta wjechac ze zdjeciami podczas prac, aczkolwiek potrzbuje na to albo wiosny albo drugiego auta, wiec póki co temat bedzie szedł do przodu, ale bardzo powoli. ;)
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
Ostatnio zmieniony przez Kruchy69 2013-12-15, 23:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Mateush 
Zapalony Ventkarz
GÓRAL]



Silnik: 1.9 TDI 1Z +
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 459
Skąd: Żdżary RDE
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-12-16, 08:32   

Kruchy69, a myślałem że będe pierwszy z tym pomysłem :D graty :)
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-12-16, 21:55   

narazie trwa kompletowanie gratów i lepienie skody do kupy bo sypie sie niemiłosiernie. Po 3 miesiacach pobytu u blacharza wyglada jeszcze gorzej niż po kupnie. W miedzy czasie gdy wstawiał próg to mu sie zapaliła, oraz po postoju bez szyby przedniej w deszczowy dzien nie działa połowa elektryki. Wiec Vento póki co dalej pozostanie pedalskim autem z napedem na jedno koło, wiec jest szansa zeby mnie wyprzedzić. :D Bo zanim dokupie łożyska, tarcze sprzegło i to wszysko wypiaskuje to troche minie. :/ do tego ciagle sie zastanawiam nad 4motion bo zostałem zaniepokojony tym, ze synchro moze nie wytrzymać duzego momentu. Ewentulanie dyfer z Sharana. No cóż, czas i pieniążki pokaża ;) napewno chce sie wyrobić z tym do przyszłej zimy. ;)
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
Ostatnio zmieniony przez Kruchy69 2013-12-16, 21:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Mateush 
Zapalony Ventkarz
GÓRAL]



Silnik: 1.9 TDI 1Z +
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 459
Skąd: Żdżary RDE
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-12-17, 08:03   

Kruchy69, a nie lepiej było kupić kompletnego szrota z syncro? wiecej części dostępnych od ręki. A przy okazji obejrzyj sobie http://www.youtube.com/watch?v=icPO-UEZcmg
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-12-17, 21:18   

ciezki temat dorwać syncro na szrocie w TDIku. Poza tym nie chce zrobic tego byle jak. Chce wszystko na nowych łożyskach, i chce wszystko mieć wypiaskowane i pomalowane proszkowo. Mogłbym to zrobic na szybko, ale tak jak pisałem. Skoda zrobiła sie bardzo niepewna wiec nie moge na niej polegac na tyle zeby Ventke postawic i ja zrobic. Tym bardziej ze na tygodniu pracuje do poznych godzin, bo niby jestesmy po sezonie, ale dość sporo aut mamy do roboty, a to jest czasochłonne. w weekendy robie skode i tak w koło macieju :/ czas pokaze. Jak sie uda sprzedac skode w dobrych pieniadzach, to sie podziała cos. ;)
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
muchomorek165 
Już prawie mieszkam w Ventce
luki



Silnik: 1,9TD AAZ+
Wiek: 29
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 1621
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-12-17, 23:06   

Podobno skrzynie od benzyny syncro można kupić i delikatnie przerobić :D
_________________
VW VENTO 1.9TD 55kW 92r
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13707
Serwis komputerowy oraz nawigacji
Masz pytania dzwoń
728-862-808

Pilne pytania 004915217798727
 
 
Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Pomógł: 302 razy
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 10607
Skąd: ...
Wysłany: 2014-03-27, 11:43   

http://www.vwgolf.pl/gale...inie/?pid=37001

http://www.vwgolf.pl/gale...inie/?pid=36989

http://www.vwgolf.pl/gale...inie/?pid=36999
 
 
Mateush 
Zapalony Ventkarz
GÓRAL]



Silnik: 1.9 TDI 1Z +
Pomógł: 4 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 459
Skąd: Żdżary RDE
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2014-03-27, 11:47   

czyżby projekt został przerwany czy też już gotoy?? hmm.....
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-05-31, 01:17   

Myslałem ze temat umarł, ale ktos jeszcze pamieta o granatowym Venciaku. :p jak widac, Venciak bokiem nie idzie wiec mozna wywnioskować ze temat stoi. I ciezko bedzie z popchnieciem, bo kazdy mi lasuje baniak "po co pchac ciagle pieniadze w 20 letni samochód, w imie czego? Wsadzisz 10 tyś, w samochód który jest wart max 5" itd, itd. Litry whesky wypite z problemem i chyba czas pójsc po rozum do głowy... :/ poza tym syncro to strata pienidzy. Jesli już to 4motion, a to troche wiecej kosztów i rzeźby.
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
Ostatnio zmieniony przez Kruchy69 2014-05-31, 01:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dratek 
Zapalony Ventkarz



Silnik: 1.8
Wiek: 25
Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 464
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-05-31, 13:51   

Kup sobie 5 letnie auto za 20 tyś, wsadz na miejscu 5 kafli i kupuj częsci eksploatacyjne za cenę 4x większą niż do vento. Przerabiałem już ten temat :D
 
 
muchomorek165 
Już prawie mieszkam w Ventce
luki



Silnik: 1,9TD AAZ+
Wiek: 29
Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 1621
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2014-06-01, 16:08   

Najlepszego :fala: :fala: :fala:


Oby projekt dalej trwał, wytrwałości :pies:
_________________
VW VENTO 1.9TD 55kW 92r
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=13707
Serwis komputerowy oraz nawigacji
Masz pytania dzwoń
728-862-808

Pilne pytania 004915217798727
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-06-01, 21:34   

dratek, ciezko kupic 5 letnie auto za 20 tyś. Poza tym chce cos bardziej rozwojowego. Planuje S3, nie jest to takie nowe auto, ale ma dosc mocny silnik i seryjne tłoki wytrzymuja do 300KM. I kupuje gotowe auto z napedem na 4 koła. A tu? zrobic blacharke, zrobic silnik, zrobic naped itd... Vento zostanie do jazdy na codzien, ale S3 bd na weekendzik. ;)
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
dratek 
Zapalony Ventkarz



Silnik: 1.8
Wiek: 25
Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 464
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-06-01, 23:11   

ja w przyszłości (dalekiej) planuje kupić a4 b5 1.8T 180KM quattro bo jednak audi to audi. Blacha ocynk więc na wejściu nie topisz 3k w blacharce :D
 
 
TT600 
Zapalony Ventkarz
Fake Cupra



Silnik: ASZ+
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 11 Mar 2012
Posty: 386
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-06-03, 17:10   

dratek napisał/a:
ja w przyszłości (dalekiej) planuje kupić a4 b5 1.8T 180KM quattro bo jednak audi to audi. Blacha ocynk więc na wejściu nie topisz 3k w blacharce :D


"...nie topisz 3k w blacharce tylko w zawieszenie :D "
Tak powinno być napisane :diabełek:
_________________
Było Vento
Jest Oszukana Cupra
 
 
dratek 
Zapalony Ventkarz



Silnik: 1.8
Wiek: 25
Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 464
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-06-04, 11:37   

Nie przesadzaj, nie jest takie złe :D Można wstawić tam A3 zamiast A4 i już problem rozwiązany :D
 
 
kowal323 
Pan i władca oktanów



Silnik: 1.9 TDI 1Z
Pomógł: 18 razy
Wiek: 24
Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 1151
Skąd: Braniewo - Elbląg
Wysłany: 2015-01-12, 01:14   

:jupi: :zabawa: Wszystkiego Najlepszego ! ;) :zabawa: :jupi:


Jakiś aktual ? Coś się dzieje po za zmienionym grillem ? :D

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t35.0-12/10722220_718374291577058_1842275186_o.jpg?oh=e7a2e61b821dbaad17de78305862d67f&oe=54B5A0A5&__gda__=1421185333_d69d4824248dd397e989515ab0118d2a

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t35.0-12/10727143_718374254910395_399161929_o.jpg?oh=1ba967829c716a04de3985f0cdf94f3b&oe=54B5A9F9&__gda__=1421174886_20f473fc22eb733d05711cf27d8d9329

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t35.0-12/10718298_718374258243728_1063442576_o.jpg?oh=9e44cd294808b3a6ebe3bd2a302bc223&oe=54B51021&__gda__=1421169026_9233e0f33be554ef49f499bcc444cdc7
 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-10-14, 23:16   

U hu hu hu hu, tamta zakurzony aż trzeba obdmuchać. :D
Przyznaje sie bez bicia, projekt synchro upadł. Za duzo przeciwności, za dużo innych planów. Dupowóz marki VW, model Pento, żyje i ma sie dość dobrze, bo praktycznie wszystko dostał nowe, od śrub do kół, poprzez amorki, tarcze klocki itp, aż po uszczelke pod głowicą, prowadnice itd. Z zewnątrz tez sie troche pozmieniało, np całkowity pakiet GT/VR6 (fotele, progi, hokey'e), a teraz bedzie projekt klima. Wszystkie garty są, tylko zima nadeszla to i motywacji brak. Moze z klima nie bedzie tak jak z projectem 4x4 :D
Ze wzgledu na to ze moj hosting zdjec nie działa, spróbuje wrzucic foto z FB, może zadziała. :D
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/t31.0-8/12109976_946304665407895_8010946229416093121_o.jpg
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/12109823_946304638741231_4002866934085431136_o.jpg
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
Docki 
Zapalony Ventkarz


Silnik: 1.8
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 04 Lis 2013
Posty: 287
Skąd: Ozimek
Wysłany: 2015-10-15, 08:33   

Ło panie, powodzenia z klimą! Przechodzę teraz przez to i wychodzi tyle po drodze że już mam dosć. Zanim zaczniesz to czytaj o tym jak najwiecej! :D
_________________

 
 
Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento



Silnik: z turbo
Pomógł: 20 razy
Wiek: 26
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 1588
Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-10-15, 08:38   

No ja na pewno musze dokupic jeszcze regulator cisnienia i osuszacz, reszta to graty wyjete z golfiny US i wychodzi na to ze wszystko wyjałem. A Ty zwykłą klime zakładasz czy climatronic...? ;>
_________________
Mój dupowóz:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=11815
 
 
Docki 
Zapalony Ventkarz


Silnik: 1.8
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 04 Lis 2013
Posty: 287
Skąd: Ozimek
Wysłany: 2015-10-16, 08:37   

Zwykłą zwykłą! Jak sam wyjmujesz to już inna sprawa :D Mniej roboty, bo wiesz co gdzie i jak. No i pewnosc ze Ci nie braknie jakieś pierdoły w połowie montażu..
_________________

 
 
Hitchhiker 
Ventomaniak



Silnik: 1.8 AAM
Pomógł: 5 razy
Wiek: 32
Dołączył: 10 Maj 2013
Posty: 653
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-10-17, 16:51   

Ja właśnie montowałem climatronic. Przez to, że ciągle coś wychodziło trwało to 3 tygodnie a nie robiłęm tego osobiście tylko dałem ogarniętym ludziom. Efekt jednak wart tego wg mnie, tak więc powodzenia
_________________
Ventor by Hitchhiker na początku drogi długofalowego projektu: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=14378
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Strona wygenerowana w 3,31 sekund. Zapytań do SQL: 13