Dokładnie tak jak mówi Paweł J., u mnie kiedyś były założone bo widać po błotniku, jest normalnie rysa i nic tej bidy nie zdejmie, żadną polerką czy innymi sposobami, błotniki do malowania...
A u Ciebie są ładne nadkola więc po pierwsze nie masz co ukrywać a po drugie według mnie to tylko szpeci wygląd... Za dużo plastiku, górne części zderzaków i listwy na drzwiach to max plastiku jaki można zaakceptować w Vencie, najlepiej jakby wszystko było w kolor ale zwykłe plastiki też mogą być - kwestia gustu
Także moim skromnym zdaniem nie ma sensu żebyś je zakładał
Tak, mi się wydaje (ale nie jestem pewny) że to dlatego żeby się lepiej trzymały a dwa dla uszczelnienia bo się będzie zbierała woda, syf itd... I to co będziesz chciał zakryć sierpem zardzewieje jeszcze szybciej i bardziej niż jakby była goła blacha bez sierpa Ruda102 jak robiła "poprawkę" sierpów to właśnie za klejem do szyb latała żeby było wszystko git
ja przed zakładaniem sierpów w moim byłym golfie zabezpieczyłem lakier farbą antykorozyjną nie pamiętam nazwy ale była czerwona sierpy przykleiłem silikonem do szyb i po roku gdy ściągnąłem sierpy nie było nawet mowy o najmniejszym ognisku rdzy czy brudu . także jak się je dobrze założy to posłużą o ile się one komuś podobają ale to kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje
Pytam, bo po ostatniej rozbiórce Ventyla, 2 sierpy nie w każdym miejscu dochodzą idealnie i zastanawiałem się jak to uszczelnić. Dzięki panowie, gdyby to był mój temat poleciały by plusy .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum