Wysłany: 2014-12-06, 22:17 Ospala zmiana biegu automat
Witam jestem nowy na forum
Mam kilka pytan odnosnie skrzyni automatycznej silnik 1.8 90km(Abs)
Pierwsze pytanie, uslyszalem/przeczytalem sporo odp, na temat tego jak sprawdzic stan oleju w skrzyni, chcialbym wkoncu sie dowiedziec jaka jest prawda jak sie prawidlowo sprawdza ową ilosc, napewno wiem ze na rozgrzanym i odpalonym silniku, i teraz czy na P czy na N czy na D?
Gdzie znajduje sie MAX na bagnecie od skrzyni ?
Druga sprawa skrzynia ze tak sie wyraze ''neptycznie'' zmienia biegi, wg mnie jakby przeciagala zmiane, i jezeli jade na 3 biegu i przy 60km/h przelaczy mi na 4 robi to tragicznie, szarpie, lecz juz przy predkosci 65km/h lagodnie zmienia bieg bez wzgledu na to czy jade na benzynie czy na gazie, co moze być tego przyczyna,czy ktos z was mial taki przypadek?
Nastepna rzecz uzytkownicy automatu czy moglibyscie zdradzic jakie spalanie jest w waszych ventylach ?
Odnosnie spalania zbiornik 50l gazu(tankuje tylko na orlenie nigdizie indziej) jadac trasa/miasto bez wzgledu na to czy jade 100 czy 80 starcza mi na 360 km, leczac jadac w trase z bydg do berlina, dojezdzam do punktu b oddalonego o ok 420 km na jednym zbiorniku i jescze ok 40 km robie po berlinie
Do rzeczy czy u was tez tak jest czy to z moim ventem jest cos nei tak ?
Czy plyn chlodniczy ma jakies powiazanie ze skrzynia ?
Wysłany: 2014-12-07, 15:11 Re: Ospala zmiana biegu automat
szymon20 napisał/a:
Czy plyn chlodniczy ma jakies powiazanie ze skrzynia ?
A jaki wpływ mają gacie supermana na życie seksualne mrówek?
a gdzie masz bagnet w skrzyni? i jak to się sprawdza na odpalonym?
spuść cały olej, i z boku skrzyni jest śruba, wykręć ją i wlewaj nowy olej tak długo az wypłynie przez otwór i będziesz miał stan, co do szarpania to moze to smieszne sprzegło?
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
Ściągnij sobie książkę w pdf "sam naprawiam vw golf vento" tam są duże ilości informacji o naszych samochodach, o automacie też znajdziesz sporo informacji.
Nawiasem mówiąc przydało by się przestrzegać zasad forum i się przywitać w odpowiednim dziale, a nie od razu jak jest problem to pisać o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum