Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2015-01-18, 16:22
Zdejmij osłony z tylnych błotników od wewnątrz przy szybie i zobacz czy podłączone masz grzanie szyby wogóle, a przy okazji możesz sprawdzić przejście po kablu od szyby w stronę włącznika czy obwód jest zamknięty i kabel cały.
wojtas83, pisał że sprawdził i prąd jest przy samej szybie. zobacz stronę wcześniej kable wyglądają na podłączone na zdjęciu. jeśli to jego foto.
Jarek099, nie wiem czy jest się w stanie tak wzrokowo zdiagnozować ten drut oporowy, może miernikiem jakimś najprostszym ? nie mas może?
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Tak fotka jest moja.
Patrzałem na tą szybę i jest w 100% dobry ten "drut".
Masa z lewej i z prawej jest ok. Nie wiem co dalej. Dziwna sprawa.
Druty na szybie są sprawne w 100% i prąd normalnie idzie :/
_________________ Świeżo upieczony użytkownik Volkswagena Vento 1.9TD z 93r
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2015-02-16, 21:30
A podłącz może + i - bezpośrednio od aku przez bezpiecznik 5A i zobaczysz wtedy czy zadziała i wykluczysz wtedy awarie w obwodzie grzejnym na szybie jeśli zadziała i będziesz wiedział że masz uwalone coś w instalacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum