Silnik: 1.9tdi
Wiek: 36 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 477 Skąd: Lubsko ok.Zielonej Góry
Wysłany: 2013-03-27, 20:32
I jak to na moje szczescie przystało dlugo nie nacieszylem sie jazda auto znowu stoi. Po wczorajszympowrocie okolo 60 km od domu zaczelo zwalniac az doszedlem do 70 km/h. Stracilo momentalnie moc i zaczelo dymic na szaro czarno gdzie nawet dymku nie mialo przez ostatnie miesiace. Nie da rady juz jechac maks 30 km/h ledwo co dojechal dzisiaj do mechanika postawic auto. Po dwoch dniach dzialania i sprawdzania padla mysl turbina kupilem uzywke sprawna na 100% od znajomego i po dlugiej walce przy wymianie samemu udalo sie dzisiaj zlozyc ale nic to nie zmienilo. Jutro bede podlanczal u znajomego na warsztaci pod vaga i zobaczymy co pokaze.Moze ktos ma jakies propozycje co moglo sie stac to mile przyjme bo ja juz nie mam sily do tych diesli jakies fatum nade mna krazy. A co moge dodac ostatnimi czasami nie moglem przekroczyc 130 km/h jakby jakas blokada byla. Nic tylko sie struc jakims trunkiem z % bo nic innego juz dzisiaj nie zostaje.
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2013-03-27, 20:42
a nie uszczelka pod głowicą? może blok pęknięty? jeżeli nie mogłeś przekroczyć tych 130, to brak mocy na moje oko, więc brak komprechy w cylindrach ... nic innego do głowy mi nie przychodzi ... tym bardziej, że dymiło na biało (płyn chłodniczy) ... mi kiedyś w innej marki dieslu, jak walnęła uszczelka, to z tyłu nic nie było widać tak siwo było, ale wtedy sporo płynu szło w cylindry, bo dodatkowo blok pękł
_________________ pierwszy mój VW ;-)
Ostatnio zmieniony przez Radex 2013-03-27, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-04-04, 23:18
Współczuję, miałem to samo w sharanie, zrobiłem kompleksowy remont głowicy, drugi tłok włożyłem, do tego nowe pierścienie i panewki korbowodowe. Gładzie miały małe ryski na dwóch cylindrach, ale wszystko sie ułożyło po ok 10tys.km i nie bierze oleju, ładnie chodzi teraz.
Silnik: 1.9tdi
Wiek: 36 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 477 Skąd: Lubsko ok.Zielonej Góry
Wysłany: 2013-04-13, 21:48
Juz wiem wiecej w srode przewidziany odbior auta od znajomego i dwa dni zostana na dopieszczenie do rottenburga nie wiem czy dam rade ale trzeba próbowac moze wyjedzie z moim szczesciem :-D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum