Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-02-21, 08:58
MAPET napisał/a:
ja tam jezdze na 45 i jest git.
A nie rozciąłeś ostatnio podobnej oponki??
[ Dodano: 2008-02-21, 09:13 ]
A jeśli chodzi o właściwości jezdne niskoprofilówek to wszystko ok pod worunkiem że droga tez jest ok i co najważniejsze bez koleim a w polsce o to bardzo ciężko.
[ Dodano: 2008-02-21, 09:24 ]
Jeszce dodam coś od siebie; mi byłoby szkoda samochodu na twardy zawias + niskoprofilowe opony + Polskie drogi. Jesli jest twardy zawias i troche opony (czyt. wyższy profil) to pomyślcie ile nierówności zostanie wytłumiona na samej oponie. A tak to wszystko idzie, w wahacze, tuleje, drążki i budę( chodź w tym przypadku poprzez rozpurke da się z tym walczyć.) Ja mam profil 60 i z tego co planuje to przy wymianie opon pójdzie na 65. Chodź mysle że przy profilu 50 da sie spokojnie jeździć po naszych drogach.
No ja tez byłem zaskoczony wytrzymałością twardego zawiasu bo po pierwszym tygodniu myślałem że mi sie wszystko rozleci, a jeżdże już kupe czasu i od tamtej pory nic jeszcze w zawieszeniu nie zmieniałem, żadnych stuków nic
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-02-21, 18:28
MAPET, widzialem ze fele robisz tylko mi napisz prosze Ciebie czym bedziesz malowal srodek?? bo chyba malujesz?? tak po kolei ;] bo poleruje ranty juz nawet jeden wypolerowalem zostaly jeszcze 3, ale teraz mysle nad malowaniem srodka i nie wiem czym, jakis podklad najpierw czy co??
Silnik: VR6
Wysłany: 2008-02-21, 19:07
nie... tak jak na auto albo akryl albo baza i na to bezbarwny... sa niby jakies do foelg niby w puszce gotowe srebrne ale efektu wizualnego napeno takeigo nie osiagniaesz .. wszystcy maluja normalniejak samochod
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Wysłany: 2008-02-23, 21:21
polerka rantu zrobiona mozna sie golic skonczylem na papierku 1000 a pozniej pasta diamentowa do form wtryskowych i jest lusterko jak to dobrze miec ojca co na codzien poleruje formy na lustro ;p polecam ta paste chociaz nie mam pojecia gdzie ja kupic ;p
Wysłany: 2008-02-26, 20:12
moj ojciec konczy polerka na 800 i ma formy robione na lustro, oczywiscie po tym 800 jest pasta diamentowa, u mnie za 1500 i 2000 robi ta pasta jest magiczna i droga
Czy oponka 195/55/15 lub 195/60/15 mogłaby śmigać w ventylu czy nie zabardzo? Bo kurka, profil 50 dla mnie ciut za niski, chciałbym wyższy, ale boję się, czy nir obcierałaby opona gdzieś o coś, lub licznik nie miał jakiś przekłamań. Jeździl tak ktoś? Czy MUSI jednak być do 15" profil 50?
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2008-02-28, 15:08
o jejku nie zaglądałem tu ale dziś mnie coś podkusiło
sebastian napisał/a:
Czy oponka 195/55/15 lub 195/60/15 mogłaby śmigać w ventylu czy nie zabardzo? Bo kurka, profil 50 dla mnie ciut za niski, chciałbym wyższy
ludzie co wy piszecie 50 jest za niska
przy wyborze opon takich profili nawet nie rozważam ja mam doła bo będę miał 195/45 na 7,5 calowej feldze a chciał bym 195/40
chyba że idzie o zimówki wtedy ok mogą być balony
sebastian napisał/a:
ale 205/50/15 do 6'calowej felgi
to wejdzie w ogóle na taką wąską felgę ?
na 6 cali trza by było dać 165/40 max ale nie wiem czy są taki poza 16 calami
Wysłany: 2008-02-28, 18:36
I jak?? tak jak pisze skonczylem na 1000, to jeszcze nei jest koncowy efekt bo jeszcze musze zrobic polerke pasta diamentowa o mniejszej ziarnistosci czy jakos tak zrobiłem juz 3 fele zostala jedna wiec w przyszlym tyg maluje i zakladam kapcie
Na moje oko w zupełności wystarczy ,ewentualnie polerka pasta polerska (ona taka zielona jest)przynajmniej ja taka miałem po niej efekt będzie rewelka ,będzie można sie przejzec jak w lustrze!
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
A na jaki kolor fele malujesz?A te oponki super za ile je wyrwałeś ja widziałem coś 218zl szt.
ciekawy jestem konchowego efektu, koniecznie zapodaj foty jak ukończysz dzieło no i oczywiście foty na aucie muszą być!
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Wysłany: 2008-02-29, 21:01
mam juz dosc uzywek, nie bylo kasy to sie kupowalo, stac mnie teraz na nowe, moze po pol roku nie beda bily tak jak uzywki, a w dodatku teraz bezpieczenstwo to podstawa u mnie bo nie smigam sam tylko z kims dzisiaj skonczylem czyscic ostatnia fele, jutro polerka i w poniedzialek chyba malowanko
ja bym za dużo wydawał kupując dwa razy w roku nowe
[ Dodano: 2008-02-29, 21:47 ]
A co do nowości to nie ma reguly, ja kupiłem na zime dwie nowe zimówki i już 3 razy łatane, w tamtym miesiący dwa razy jedna strzeliła w czasie jazdy, i za każdym razem w innym miejscu
MAPET, w tym roku kupiłem oz-ety jakoś na wionse to już na początku wakacji dwie były zgięte i jeździłem na dwuch stalówkach z przodu a alumach z tyłu a w sierpniu poleciała trzecia aluminiowa i oddałem na złom bo nawet nie było sensu prostować tej jednej i sprzedawać bo niebiezpieczna była by jazda na nich, niestety u nas sa takie drogi w mieście i poza miastem, co ciekawe w między czasie skrzywiłem tez stalową.
[ Dodano: 2008-02-29, 23:33 ]
żeby było śmieszniej miałem taki czas że nie mialem koła żeby na samochód załorzyć , a do ustawienia zbieżności pożyczałem komplet zimówek od kumpla
jak by to było w mieście to pewnie bym tak kombinował, ale zawsze trafia mi się to poza miastem, jak skrzywiłem dwie naraz to dzwoniłem ale dowiedziałem się że musze czekać około 2 godziny na wolny radiowóz to dałem spobie spokuj
Silnik: VR6
Wysłany: 2008-03-01, 00:18
co ty! akurat teraz to zawias seria i stalowka wiec luz ale mialem raz zdarzenie z alu na gwincie i jakim prawem moga mowic ci ze masz zawias za niski skoro jest homologowany a nie jakas samorobka!! a juz tym bardziej ze masz za niskie opony jak za niskei ? przeciez mozesz se dac jakei chcesz jesli rpodukuaj takei tzn ze mozna je dawac - to siwdczy o tym ze jestemy chyba krajem 3 swiata!
o winie wlasnej nie wspomne - co to za wina ze dizura w drodze? jak by mi tak pwoeidzieli to bym nei darowal debilom!
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum