Wysłany: 2008-09-21, 09:13 Tłumnik końcowy od diesla do benzynki
Dzisiaj naszła mnie taka myśl żeby do mojego Ventylka wrzucić tłumnik końcowy od TDI Zawsze dwie rurki to nie jedna Jak to wygląda ze strony technicznej, jest to w ogóle możliwe ?
Gra nie warta świeczki... jeszcze zależy, który masz rok. Jak z początków lat produkcji, do 1993 do lipca, to odpaca całkowicie, po lipcu to może, może, ale też nie, bo inny jest w TDI-kach środkowy tłumik, niż w benzyniakach. Lepiej załóż jakąś końcówkę, bo koszty przeróbki przewyższą sam tłumik
Chyba lepiej wyjdzie kupic tlumik jakis taki z allegro (niektore sa bardzo ladne i nie bucza jak stado bizonow).
Co do tlumika z TDIka to jest raczej nijaki. Dwie rurki, zagiete w dol, w zasadzie chowaja sie pod zderzak to nawet odpada efekt wizualny
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
A ja mialem takie Nie za dlugo bo 3dni po zalozeniu mialem dzwona.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-09-21, 18:47
Bartek napisał/a:
Zawsze dwie rurki to nie jedna
To nie lepiej gdybyś poleciał w stronę wydechu seryjnego od VR6 Tam tez sa dwie rurki i co najważniejsze nie sa zaginane ku dołowi....a dorobić da się wszystko...
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-09-21, 18:48, w całości zmieniany 1 raz
To nie lepiej gdybyś poleciał w stronę wydechu seryjnego od VR6
A myslisz, że z tym będzie lekko? Tam rury grube są, więc trza nadrobić to spawem, jak nie wstawić rury w rurę, by to na rurę nałożyć... szkoda się w takie coś bawić
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-09-22, 11:52
a mnie sie podoba wydech seryjny od Tdi i kiedys o tym myslalem... tylko, ze w chromie. maja te rurki zagiete swoj urok a jak chcesz miec dwie proste najtaniej, to do tesco po koncowki przykrecane za 20 zl
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2008-09-22, 13:08
Bartek napisał/a:
A więc pomysł z tłumikiem od diesla odpada a szkoda.
wcale nie
mam vento 1.8 ABS i mam tłumik końcowy od diesla z dwoma kocówkami
wszystko podeszło bez żadnych przeróbek wyjąłem stary zamontowałem nowy tłumik i wszystko gra, koszt tłumika 140 zł + własnoręczna polerka końcówek
idgray, czym polerowales? Pasta tempo czy czyms takim?
Sadze, ze u mnie to da efekt na 2 dni bo pozniej i tak sie osmoli, ale sprobowac mozna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum