G60 świetna zabawka , i swap był by chyba z tych ''łatwiejszych''
ale masz już jakiś na oku? Dobre g60 z dobrym kompresorem to
naprawdę rarytas więc jak chcesz swapować na wiosne to rozglądaj się
nad gratami już
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-12-11, 09:06
o jej! straszne...
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-11, 16:16
Buli napisał/a:
VR6 wrzucic
To nie takie proste....trzeba silnik...skrzynie...sprzęgło....półośki itp...komp....zapewne przedni zawias wymienić żeby zrównać różnicę masy obu silników...i Bóg wie co jeszcze.
VR-ka z naszymi poczciwymi ventylkami ma chyba tylko budę identyczną...przynajmniej tak mi się wydaje.
To nie takie proste....trzeba silnik...skrzynie...sprzęgło....półośki itp...komp....zapewne przedni zawias wymienić żeby zrównać różnicę masy obu silników...i Bóg wie co jeszcze.
A g60 to co ? Tam masz 160 ps wiec tez nie wszystko podejdzie
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2008-12-25, 19:23
kolego nie ma czegos takiego jak swap bez roboty juz tylko przelozenie silnika stawia przed toba mase problemow ustawienie i wycentrowanie silnika zamocowanie na lapach podlaczenie wydechu ukladu chlodzenia itp. itd.
powazniejszym problemem to juz elektronika i to pod wzgledem trudnosci jak i finansowym
nastepna sprawa to skrzynia swapujesz z orginalna skrzynia czy chcesz adaptowac ventowska
nastepne to juz m,niej powazne ale tez wymagajace grzebania zawiecha chamulce wydech
powiem ci ze ja juz od dwoch lat kalkuluje i albo brakuje mi kasy albo przeraza mnie ta robota mniej kasy wydasz jak sprzedasz obecna ventke i poszukasz ladny model vr
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-12-31, 11:21
A najlepiej to przed kupnem furki trzeba usiąść i spokojnie pomyśleć czego od niej oczekujemy a dopiero potem szukać odpowiedniego silnika do temperamentu...bo kupno furki a potem pakowanie tyle samo kasy w swap lekko mija się z celem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum