co znaczy oryginalne ? Jerzeli chcesz seryjne te kture były montowane do vendki to odradzam słaba jakosc i po tylu latach dawno wysłurzone . Zamątuj nowe głosniki o tych samych rozmiarach czyli 16-stki z przodu i z tyłu . polecam Magnaty dwutonówki
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-02-11, 14:46
dżejbiel troche sie zepsuły z tego co słyszałem, oczywiscie nie słuchałem ale takie chodza słuchy no ale pamiętaj wygłuszenie drzwi to podstawa jak chcesz zeby to jako tako grało z basikiem, bo jak włożysz głośniki w standardowe mocowania to bedize kicha, ja załozyłem głosniki to sie załamałem ze jakies do kitu kupiłem ale jak dałem dystans z mdf-u przykręciłem go mocno do drzwi a nie do tapicerki i wszystko okleiłem matami to miło mnie to zaskoczyło
Cybul - wszystko czyli co? całe drzwi od środka? czy wystarczy tylko za głośnikiem jakaś mata? no i jaka mata? może masz jakieś foty jak to robiłes - bo ja sie przymierzam ale jakos nie mam natchnienia żeby sie w końcu wziąść:D
Wysłany: 2009-02-12, 20:41
oklejasz całe drzwi w srodku za gosnikiem tez, ja dałem dwie warstwy za gosnik.
tutaj zdjecie jak ja zrobiłem mocowanie tzn to jest zrobione od spodu i bardziej wygiete bo fote robiłem wczesniej a później juz nie robiłem zdjeć ale chodzi o to zeby zakryc tą wielką dziure bo jak nakleisz mate bez takiego wzmocnienia to ci bedzie podczas basu całe chodziło, polecam takie cos bo wzmacnia też drzwi i nie brzęczy tak wszystko, na te żeberka dałem dwie warstwy maty no i do tego dochodzi dystans ale niestety fot nie mam ;/ no i po naklejeniu mat łączenia kleiłem czymś takim jak bitex ładnie skleiło i dodatkowo usztywniło.
jakieś pytania to pisać mi to wyszło ładnie i efekt tez zadowalający
Ostatnio zmieniony przez Cybul 2009-02-12, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
podziwiam ! Kovval okleił co sie dało - Cybul dołożył do tego żebrowanie i dodatowa komore wytłumiającą - jak tylko wyjdzie słoneczko też sie biore za swoje drzwiczki - bo samochód trzymam pod chmurką niestety
powiedzcie mi jeszcze dystanse kupować - czy da sie samemu zrobić bardziej prymitywne? za takie coś chcą u mnie 40 dyszki http://www.allegro.pl/ite..._2_wroclaw.html
samemu raczej takich nie wytne;p
Wysłany: 2009-02-13, 14:48
mi dystans robił ojciec w pracy no ale on miał czym bo ma troche tych wycinarek wiertarek i innych pierduł wiec luz, dystans musi byc najlepiej z mdf-u bo niby tam najlepiej tłumi drgania.
co do mat są to maty budowlane kupiłem w obi jest to mata 15 cm szeroka długość nie wiem ale kosztuje taka rolka 50zł i starczylo mi na dwoje drzwi i tak jak pisałem czasami po dwie warstwy i jescze mi zotało, a no i jescze poszło mi troceh na usztywnienie boczka jednego zeby mi nie brzęczał no i jeszcze mi zostało na drugi boczek ale to jak bedzie cieplej. to jest mata soudal nie kupuj na allegro bo jest droga kup w obi albo castoramie. jest bardzo dobra no tyle ze trzeba własnie te zeberka zrobic zeby to sie miało czego trzymać jak bedzie cieplej to zrobie foto drzwi jak to wygląda gotowe u mnie
a no i jeszcze dodam ze trzeba dobrze odtłuścic drzwi przed przyklejaniem i robić to w ciepły dzien albo w ciepłym garażu lepiej sie układa
podstawa dobre wygłuszenie drzwi zrobienie takiej skrzyni dla głosnika. ja mam radyjko alpine 9885r i helix-y db 62,1 bez zadnego wzmaka i gra bardzo dobrze, oczywiście wzmak kiedys dojdzie ale narazie nie narzekam wiec poczekamm z zakupem
Ostatnio zmieniony przez Cybul 2009-02-13, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum