Wysłany: 2006-06-20, 18:15 Jak wyjąć fabryczne radio
Mam problem, nie mogę wyjąć radia fabrycznego alfa, podobo potrzebne są jakieś chwytaki, ale ja niestety ich nie posiadam. Jak moge je wyjąć bez tych chwytaków :?:
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Maj 2006 Posty: 88 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2006-06-21, 08:11
ja u siebie wyjąłem za pomocą szprych od roweru.po bokach radia mialem 2 dziurki, tam włozyłem te szprychy i jednoczesnie trzeba tymi 2 szprychami nacisnąć na bok radia i tak samo z drugiej strony.tylko jak wyjdzie z jednej strony to trzeba sobie czyms przytrzymac zeby spowrotem nie wskoczyło w te zapadki.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-21, 10:35
Powinieneś mieć takie kluczyki w komplecie, jak ich nie masz to musisz pokombinować, np szprychami Albo zajedź do warsztatu gdzie zakładają radyjka, na pewno za friko ci wyjmą (powinni mieć kluczyki do większosci radyjek).
już doszedłem, wyciągnołem je dwoma kawałkami druta
[ Dodano: 2006-06-21, 20:34 ]
no to sie chyba troche pośpieszyłem z wybuchem radości , radio nie wyszło a druty wsadziłem chyba nie tam gdzie potrzeba, możecie dokładnie napisac gdzie są te dziury, kolega twierdzi że powinny być na panelu ale u mnie niczego takiego nie ma :roll:
[ Dodano: 2006-06-23, 17:33 ]
z tym radiem to jak w tym powiedzeniu, "jak nie urok to sraczka", radio fabryczne wyjełem, ale nie moge podłączyć nowego, JVC KD-S636R, jest inna kostka tzn. w samochodzie mam dwie, a w radiu jedną i to o innym kształcie, nawet wtyk od anteny nie pasuje
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-24, 00:14
To nie problem, kup przejściówkę ISO i będziesz miał problem z głowy, ale zaraz zaraz, powinieneś dostać ISO w komplecie z radyjkiem... Kupisz takie kostki nawet w MediaMarkt
ja mam kostke do radia, z tym że jest ona zupełnie inna niż te w samochodzie a nie chce się bawić w lutowanie kabelków :roll: , tzn. radia nie kupowałem nowego i dostałem coś takiego jak na zdjęciu, a w samochodzie mam zupełnie inną, podwójną
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2006-06-24, 09:51
z lewej strony niema problemu z radiem wystarczy zdjąc plastiki i wsadzic palca a z prawej ja to robilem srubokrentem a co do kabli to przejsciwuki to jest koszt 10 zl pozdro
Silnik: 1.8 75 KM Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 906 Skąd: sam nie wiem
Wysłany: 2009-05-29, 22:07
pomocyyyyy????moze wie ktos z was? zamontowalem chalogeny przednie bo ich fabrycznie nie bylo,przeciagnolem kabelki do srodka wentka i na tym zaprzestalem.widzialem na schemacie elektryki ze jest potrzebny jeszcze przekaznik,a atpie ze by byl zamontowany fabrycznie.czy radzicie zeby udac sie do elektryka samochodowego a nie bawic sie samemu.przyznam sie ze z pradem jestem na bakier.
Ja poszedłem na łatwiznę i zamontowałem w miejsce tylnych. Teraz mam przednie zamiast tylnych. Do prawidłowego montażu potrzebny jest włącznik świateł w wersji z halogenami przednimi i tylnymi oraz jakikolwiek przekaźnik. Włączniki bywają na Allegro, np: http://moto.allegro.pl/it..._iii_vento.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum