Czym dokładnie różnią się lampy od anglika od tej dobrej wersji Samo szło czy coś jeszcze Jak wygląda sprawa tej wkładki z odbłyśnikiem, jest taka sama jak w wersji europejskiej
nasze lampiony oświetlają prawą stronę jezdni i nie oślepiają kierowców z przeciwka. Lampy z anglika mają dokładnie odwrotnie. Krzywe na szkle prawdopodobnie też się różnią.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-03, 18:06
Kumpel (ten co był ze mną na zlocie) ostatnio miał stłuczkę swoim BMW i dorwał lewą lampę od anglika....na stacji nie da się jej ustawić (przynajmniej w przypadku owego BMW)...z resztą nawet widać że inaczej świeci.
oczywiście, że nie da się ich ustawić. Żadnej lampy angielskiej nie ustawi się przy europejskich standardach. Można kręcić i kręcić tymi pokrętłami i tak nic z tego, bo szkło powoduje, że światło rozprasza się w druga stronę. Gdzies na forum, ku przestrodze (z autopsji) wstawiłem, czym się różnia oba rodzaje lamp... ale znaleźć teraz nie mogę...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-03, 20:49
sebastian napisał/a:
oczywiście, że nie da się ich ustawić
Jechałem w tej "b-e-m-ce" (mmmmm V8 ładnie gra-no ale nie o tym mowa)....zawsze to prawa lampa dalej daje niż lewa...a tu odwrotnie....lewe światło ma dużo większy zasięg....jestem tylko ciekaw co widzi kierowca jadący znad przeciwka
jestem tylko ciekaw co widzi kierowca jadący znad przeciwka
Mi ciągle mrugali i to w dzień nawet - jak jechałem na ustawienie świateł. Wcześniej nie miałem pojęcia, że mam założonego anglika... Musiało ładnie napier...alać. Dopiero na stacji diagnosta aż się zdziwił - co jest? Patrzy na szkło... no jasne, anglik... I wszystko jasne...
Czyli roznia sie samym szklem? Odblysnik jest identyczny?
Europa swieci tak: ___/|____/|__
A angliki swieca tak: ___|\___|\__
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ostatnio zmieniony przez bradley 2009-07-04, 10:44, w całości zmieniany 1 raz
Czyli roznia sie samym szklem? Odblysnik jest identyczny?
Znalazłem. http://forum.vwvento.org/...ght=europejskie
Tylko szkłem się różnią - reszta jest taka sama. Z jednego nawet elektrykę całą przekładałem, żeby mieć takie same kostki do podłączenia.
Czyli zakładając dobre szkła do lamp z anglika będę miał pełnowartościowe lampy Hmm, chodzi mi taka myśl po głowie, żeby kupić angliki, przyciemnić i założyć swoje szkła od starych lamp
mają gładkie szkło, ale ta soczewka jest tam pewnie pod innym kątem ustawiona. Mówiliśmy tutaj o normalnych lampach. I wypowiadałem się na temat normalnych, bo wiem z własnego doświadczenia, że w tym przypadku tylko i wyłącznie różnią się szkłem. A jak to jest w przypadku innych lamp, tego nie wiem. Nigdy z czymś takim nie miałem styczności, więc nie będę się wypowiadać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum