tom cio, Nie chodzi tyle o klatke co o zrobienie "IKSA" na tylej szybie. Puścić dwie rury po przekątnej, od górnego mocowania amora do dachu. Bardziej taka rozpórka efektowniej wyglądająca
No no żałuję że dopiero teraz zajrzałem do tego tematu na prawdę szczere gratulacje . Co do wydechu to może trochę kiczowato to wygląda ale mi się bardziej podoba opcja którą podał majkel00230, https://www.youtube.com/watch?v=80AS_Wa8XOo
Vencik się robi, dużo się dzieje ostatnio, zaczęliśmy spawanie i wzmacnianie podłogi, kielichów:
A tutaj widać mnie i mojego nadwornego lakiernika czyli kolege Leszcza (z pistoletem), a w tle widnieje coś z czego jestem jak narazie najbardziej dumny
Sanki, wahacze, zwrotnice, jarzma, zaciski, tylna belka zostały wypiaskowane i pomalowane jakąś specjalną farbą ściaganą z Hameryki, w kolorze SignalRot (Leszcza ojciec pracuje w sklepie lakierniczym i uruchomił tajne dojścia )
Farba stosowana do naczep przyczep ciężarowych i maszyn budowlanych. Dostałem 10lat gwarancji na rdze i obicia.
Zawieszenie dosłownie dostało 10 warstw lakieru więc licze, że przeżyje 50 lat
Ale jako sanki dosyć mocno obrywają przy glebie to zobaczymy co z tego będzie
Przed i po:
I parę fotek więcej:
I na koniec z zimującym Ventem Leszcza, dzięki Leszczu za pomoc!
Jak znowu znajdę chwile wolnego to będzie dalsza relacja z remontu
Panowie, spokojnie.
Zaciski nie rozebrane, gdyż nie chciałem by podczas piaskowania porysowało się miejsce w którym chodzi tłoczek.
Hamulce dostaną tak samo jak zawieszenie kompletną regeneracje. Wszystkie gumy, końcówki itp, tak samo sprawa z hamulcami, nowe klocki, tarcze, gumki, tloczki, przewody, odpowietrzniki.
po prostu wszystko co sie da
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2015-01-22, 17:52
partyzant jakbys zostawil tłoczek w srodku razem z ta uszczelka gumowa i dal do piaskowania to bys spokojnie to zrobil potem tylko zmienil ta uszczelke, Ja swoje osobiście robie na firmie zawsze można jakos to zabezpieczyć tak samo gwinty
Jak to mówią w ameryce, łan &*($&&+_
I tak miałem wszystko zmieniać, bo tu już niema co bawić się w połśrodki. Tyle kasy co pochłania Vencik to 100 zł różnicy mnie nie zbawi
Do AGU? Obrotek, pompa paliwa, wskaźnik temp płynu, czujniki ciśnienia oleju, grzałka sondy lambda, jakieś +12 po zapłonie i stałe, i pewnie kilka przekaźników. Co więcej byłoby do podłączenia? Myślę że trochę czasu nad schematami i chłopaki daliby sobie radę, tym bardziej że widać że mają zgraną ekipę.
Swap będzie kosztował mnie 1500-2000zł wraz z pospawaniem rur pod IC.
Ogarnął elektrykę, podepną licznik z a3 i połączą z manetkami mfa ( Licznik ma Full Fis'a więc będzie odrazu więcej info o silniku)
Wyłączął immo, i pokasują wszystkie błędy od przepalanych żarówek itp
Do tego zostaje skrzynia z 1.8t więc wszystkie linki od lewarka też przekładają.
Jak dobrze pójdzie, tzn. jak będą pieniądze to będą spawać odrazu TIP 3" i DP 3" -> 2,5".
Jeszcze trzeba rezać kosz w zbiorniku, bo odrazu wpada wydajniejsza pompa paliwa Bosch 040.
tomcio dla mnie kabelki to czarna magia, ja już bym się zgubił przy manetkach MFA
Zresztą chłopaki mają pojęcie już i o tych silnikach i o takich swapach, więc lepiej to będzie wykonane z ich rąk. A dodatkowo współpracują z TurboDiesel.pl więc będzie dobra zniżka na strojenie
Silnik już wisi, odrazu przerabiamy na elektroniczną przepustnice. Ten zabieg jest głownie po to by móc wgrać Lauch Controla i AntiLaga
Dla mnie to się najbardziej liczy, ale ogólnie to jeszcze pomaga w sterowaniu silnika.
Następnym problemem okazała się misa... Na tak wysoko ustawionym gwincie (tak jak na zdjęciu gdzieś wyżej) okazało się, że misa jest centymetr nad ziemią...
Prawdopodobnie bd podnosić tył silnika, a następnie robić customową misę. W tej chwili jest niżej o jakieś 3cm od sanek
Podtrzymanie ciśnienia turbo przy przepięciach biegów. Kolega pewnie ścigać się ventem nie zamierza więc sądzę że chodzi tu głównie o efektowny płomyczek z wydechu
Z tym ściganiem to różnie będzie tymbardziej, że mamy w Białymstoku takie właśnie nocne ustawki.
Swoją droga to bardzo efektownie wygląda, a auto jest też robione pod zloty.
Tak w roli wyjaśnienia Launch Control pomaga w efektywnym starcie (nie efektownym, chociaż może i też ) , a AntiLag cały czas podtrzymuje doładowanie przy zmianie biegu, by nie było turbo dziury. Czyli po prostu mówiąc jest cały czas pompa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum