w Vento nie bylo innyh szyberkow jak elektryczne a recznie to chodzi oto ze masz w silniczku klucz imbusowy i do niego otwor i mozesz go recznie domknac lub otworzyc
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2009-09-15, 20:19
tak mam na klapie tdi ale to już było jak kupiłem auto więc zostało bo ładnie wyglądało a pod maską mam Td, ah chciałbym miec tego TDi i to tego 110 konnego ale mam Td i 75 km
a hokeja od golfa to ja mam u siebie i musiałem tylko na łukach w hokeju w 4 miejscach zrobic niewielkie wyciecia i spasowac ze zderzakiem a fakt o jakis 1 cm jest krótszy ale mi to nie przeszkadza
czarnysauber tylko ciekawe ile przesyłka browara i hokeja by wyszła ;P bo jechać po to napewno nie będę prawie przez całą polske
a z szyberem sprawa wygląda tak, że próbowałem własnie tym imbusem bo wtedy można lepiej go ustawić niż elektrycznie, tylko on teraz do końca nie dochodzi. Nie siedzi jak powinien. Przednia część po stronie gdzie zrypana prowadnica wystaje do góry...
Miał ktoś podobny problem ? jakieś porady co zrobić ? jeżeli trzeba to moge porobić foty o co mi chodzi
W tym samym czasie musisz palcem albo jakimś śrubokrętem popchnąć prowadnicę do przodu
ja bym tam palca nie pchał.... ale fakt śróbokrętem do tyłu popchasz i bedzie ok - najlepiej jak ci ktos pomoze zeby kręcić imbusem i pchac sróbokr jednocześnie
Dawno tutaj nic nie pisałem, dlatego trzeba coś skrobnąć.
Zaczne od tego że szyber trochę odstaje z jednej strony (od kierowcy) lecz nie przecieka. Dzisiaj czytałem właśnie że to ta wadliwa strona.
Znaczki VW maznąłem na czarny połysk ... miał być mat ale nie ten spray wzieliśmy. Wyglada całkiem dobrze
Wymieniony został rozrząd z wszystkimi paskami i napinaczem. Cena 100zł robota, 170części. Jak uważacie, dobra cenka?
Wymieniłem wszystkie filtry, tylko dzisiaj będe walczył z paliwa. Słyszałem że zalać go trzeba całego ropą, bo nie odpale. - wczesniej nie posiadałem tych metalowych zacisków
Zmieniłem sprężyny i auto poszło do góry Wsadziłem zielone springi, wcześniej były orginalne tylko podcięte (mowa o przednich).
Chciałem się zapytać jak to jest z tą zbierznością czy tam kątem? Droga usługa? Czy to samo co zwykła zbierzność?
Z tyłu jeżeli bedę wymieniał sprężyny, to też są jakieś kąty? Mam jeszcze 2 zielone i zastanawiałem się nad kompletem. Glebę zrobie może po zimie. Teraz uważam że nie potrzebna.
Zdjęcia postaram się zrobić jak najszybciej tylko trzeba auto umyć i namleczkować ;] - kupiłem sobie mleczko Boll - kozackie jest ;]
tak w td musisz zalac ropa, mialem ten silnik w pasacie i mam w drugim autku ten silnik tzn w audi 80 b4 przy wymianie zawsze zalewalem go opa , bo w pasku nie zalalem to troche go musialem krecic i po dluszych nerwach odpali.
W Kaliszu koszt sprawdzenia zbierznosci to 10zl nieiwem jak w innych miastach a ustawienie o ile pamietam audi placilem 100zl
_________________ GRUPA WIELKOPOLSKA
VW Vento- pracuje tu 90 Koni i.............Jeden Osiol :-D
Ostatnio zmieniony przez sluga 2009-10-07, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
ale jak to tylko sprawdzenia tak? nie ustawiania?
ja u siebie placiłem 80 zl w dobrym w zakladzie za zbierzność i kąty, bo w renomowanym nie koniecznie lepszym... nawet bardzo nie koniecznie!!! koszt to 120 zl a na koniec gadaka ze sie nieda...
marasbilewski napisał/a:
Z tyłu jeżeli bedę wymieniał sprężyny, to też są jakieś kąty?
- tam akurat nie ma
_________________ VENTOCAFE daje rade...
Ostatnio zmieniony przez zlotykamil 2009-10-07, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
tak koszt tylko sprawdzenia, w stacji kontroli pojazdu znajduje sie ona na wylocie z Kalisza na Wrzesnie. jak bylem ventylkiem zaraz po kupnie w polsce to wjechalem tak z ciekawosci i zaplacilem cale 10zl
_________________ GRUPA WIELKOPOLSKA
VW Vento- pracuje tu 90 Koni i.............Jeden Osiol :-D
To jak z tyłu nie ma kątów to trzeba jechać czym prędziej zrobić co trzeba ;] jutro pojade się dowiedzieć za ile i kiedy ;]
Z filtrem paliwa zero problemów już zamontowany. Robiłem także pierdółke taką. Gdy włączałem zapłon to coś brzęczało. Rozkręciłem całą deske i wynalazłem z kolegą wiatraczek od czujnika temp. od thermotronika. Okazało się że był luźny i brzęczał. Troche zabawy i jakoś się udało już cichutko. Napiszcie mi jak to działa? Po co on w ogóle jest ?
Siema chłopaki, na święta jechałem do poznania, po drodze miałem przystanek na dinozaury bo dziewczyna chciała sobie zdjęcia porobić i vento też się załapało. Ostatnio nie wrzucałem nic nowego ale teraz możecie zobaczyć jak aktualnie wygląda. Sprawdźcie czy kieruję się w dobrą stronę i co przydało by się jeszcze zmajstrować przy nim. Pozdrawiam i czekam na ocenę.
Dziure w zderzaku już połatałem. Wyszło nienajgorzej. Później zamieszcze foto.
Grill hmmm, ma ktoś foto podglądowe jak to mniej więcej wygląda?
Lampy przód... chyba mam za mało skilla ;/ a tak z czystej ciekawości, misiaczki się o to nie czepiają? albo na przeglądzie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum