Czas przedstawić swojego ventylka.
kupilem autko w lutym 2012r.
-rok auta 1993
-silnik 1.8ABS B+G 90 KM
Wyposażenie:
-el.lusterka
-termotronik
-szyby na korbkę
-felgi stal 14"
-audio PHILIPS+8 głośników wszystko ładnie gra.
Do tej pory zrobione:
-wymiana nagrzewnicy
Więcej nic nie robię,bo niedługo zmiana silnika na mocniejszy.
PLANY:
-niedługo zmiana silnika na 2E
-odnowienie komory silnika
-usunięcie listew,drzwi na "gładko"
-poprawa blacharki i lakier
-jakaś ładna lampa na tył ( biało-czerwona????? )
-elektryczne szybki
A oto fotki:
Ostatnio zmieniony przez adam łódź 2012-04-29, 09:41, w całości zmieniany 1 raz
czesc witam na forum!
ja jak bym robił lampy to na czarno czerwone lub całe czerwone ale nie "biało-czerwone"
listwy bym zostawił dodaja uroku
jakas gleba
dobre koło
no i hokej od vebto nie golfa wiecej frontu nie widac mozesz dodac foto frontu?!
i znaczek na klape przywróc albo całkiem na gładko...!
ale jak bedziesz chciał tak zrobisz,bardzo ładny kolorek mozna przy nim pomodzic!
powodzenia i dobrych modow
_________________ kto testuje urzadzenia testujace samochody...oczywiscie ze VW
czesc witam na forum!
ja jak bym robił lampy to na czarno czerwone lub całe czerwone ale nie "biało-czerwone"
listwy bym zostawił dodaja uroku
jakas gleba
dobre koło
no i hokej od vebto nie golfa wiecej frontu nie widac mozesz dodac foto frontu?!
i znaczek na klape przywróc albo całkiem na gładko...!
ale jak bedziesz chciał tak zrobisz,bardzo ładny kolorek mozna przy nim pomodzic!
powodzenia i dobrych modow
No nad lampami się jeszcze zastanawiam
co do listew brakuje jednej jak widać i nie wiem jeszcze co zrobię
gleba odpada-mam dzieciaków
koło się zobaczy
zderzak jest od golfa 3 więc też wymiana na vento
znaczek niedługo zawita na klapę tylko nie wiem na co go przykleić
na jakis klej sam nie wiem, u mnie tez jedna listwa czesto odpada i ciagle ja kleje. co do gleby to ja tez mam dzieciaki i jezdrza a zamiast całego zderzaka to moze sam hokej po małej kombinacji. no ale zrobisz jak zechcesz...
_________________ kto testuje urzadzenia testujace samochody...oczywiscie ze VW
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2012-04-29, 11:31
witamy na forum
ventka całkiem przyzwoita gleba chociaż lekka musi być a dzieciaki nawet nie poczują
co do lampek to nawet folią możesz je przyciemnić ja mam tak u siebie i nie narzekam
powodzenia w modzeniu
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 2005 Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2012-05-06, 12:14
Ja co roku po zimie wyciągam calą podloge i susze z tydzien czasu i jakoś sie trzyma, ale t trzeba trafić bo wczesniej w zielnym ventylu to z 3 dziury miałem jak flinston xD
No i dzisiaj dokończyłem autko,na nowej zawieszce tak wygląda
Nie jest to może rewelacja ale troszkę w dół poszło,więcej na razie nie mogę,bo do podwórka nie wjadę.Poza tym to przydałby się gwint.
Ukończyłem też audio w postaci 8 ładnie grających głośniczków na radyjku philipsa.
Na razie tyle
Teraz czekam na silnik i malowanko autka mam nadzieję,że już niedługo
Ostatnio zmieniony przez adam łódź 2012-05-08, 20:47, w całości zmieniany 1 raz
No i spotkała mnie przykra niespodzianka-złamał się fotel kierowcy.....
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło--wentylek zyskał nowe wnętrze z golfa 3 GTi.
Niedługo pokaże fotki
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
Po długiej przerwie znów zaczęło się dziać troszkę przy aucie.Zawitał ładny Smoked front,ciemne kierunki z postojówkami i ciemną blendą oraz halogeny.Wszystko dzięki pomocy kolegi chopin87.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum