Wysłany: 2011-10-11, 19:26 Felgi o rozmiarze 16 cali
Witam i mam takie pytanie a raczej mały dylemacik hmm posiadam teraz felgi aluminiowe wielkości 15 cali a zastanawiam się jak się będzie jeżdzic moją ventką na felach o rozmiarze 16 cali , i takie pytanie się wysówa do was drodzy urzytkownicy ventek czy jezdził ktoś kiedyś na felgach o rozmiarze 16 cali o osadzeniu et 42 lub 38 i szer 7 czy nie trze w nadkola itp itd proszę o odpowiedz.
Ostatnio zmieniony przez szugo 2011-10-11, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 331 Skąd: Słupsk/Bydgoszcz
Wysłany: 2011-10-11, 21:41
ja u siebie mam merce 16x7 z oponką 195/45 i dystans 20mm. Przy takim kicie jak mam u siebie (ok -60) to palec między koło a nadkole wchodzi przy nierównościach cięło mi oponę, więc przy takim setupie musi być beton
podepnę się i zapytam czy rozmiar koła i profilu opony ma wpływ na prędkość auta? bo ktoś mi kiedyś mówił że jak stawiam na prędkość to lepiej wstawić większe koła
logicznie im szersza opona tym wiadomo samochód wolniej sie zbiera i wogóle, im nizszy profil tym lepiej sie trzyma w zakretach, oczywiscie w miare rozsadku,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum