Witam.Pierwsza oficjalna odsłona nowego nabytku.
Krótko coś o nim.
Vw Passat b5 z 2000r wersja Hightline
Kolor:czarny metalik
silnik:oznaczenia nie pamiętam ale jest to jednostka 115 konna 1,9 TDI
środek:al kantara bezowa.kubełkowe fotele.
Wyposażenie:brak tylko tempomatu,webasta.
czyli:ksenony,spryski ksenonu,grzane maty z przodu,trójramienna kierownica,climatronik,grzane i elektryczne lustra,4x air bac,4x szyby z domykaniem,elektryczny szyberdach,komputer pokładowy na środku pół fis.
6 biegowa skrzynia biegów,podłokietniki,ASR,klimatyzowany schowek,2 gniazda 12v w bagażniku,roleta bagażnika.fotki bedą puzniej.
co do planów na tą chwile to rozrząd,oleje,płyny eksploatacyjne,filtry i koła jakieś na lato i sprężyny niższe.W późniejszym terminie szybki ciemniejsze i jak już będzie ok z motorem to może jakiś chip na 131,
na dzień doby wymieniłem dwie osłony przegubów zewnętrznych,klocki hamulcowe z przodu,spryskiwacz prawego reflektora,zaślepka tego spryskiwacza,czujnik temperatury zewnętrznej,pompka spryskiwaczy na reflektory,
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2013-03-03, 11:47
no ale te lampy z paska po liftowego to były czy montowałeś
proponuję ci wywalić egr a zamiast niego wstawić rure przelotową i wymienic kolektor na ten od awx-a
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2013-03-03, 17:46
dokładnie taki sam zestaw mam zamontowany tylko że tą flanszę co zastępuje egr to kupiłem za 90zł przesyłką a zaślepkę na kolektor wydechowy to zrobiłem sobie sam z kwasówki 6mm
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-03-04, 23:54
Na takim kolektorze silnik ma lżej oddychać, a kiedy połączysz go z zamiennikiem zaworu egr to nie trujesz go jego własnymi spalinami. Taki kolektor to jakiś początek na lepsze mody przy silniku. Nawet w starych poczciwych 1Z, służy on do lepszego przepływu powietrza, a po wymianie turbo, IC, pompy, wtrysków i zetsrojeniu tego możesz zamiast 90KM w 1Z mieć nawet ponad 200KM i ok 400Nm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum