Silnik: TDI AHU
Wysłany: 2009-09-20, 16:14 Vichura by kucyk
Ventyl 1.9 TDI AHU 90 KM 200tys przebiegu
1997 rok
Wersja Łysa
Wspomaganie kierownicy i hak ;P
Tylne lampy dymione
Audio
Radio JVC Kd-R402
2 głosnki seryjne w podszybiu, 2 kolumny w bagażniku Aphard BB802C i 2 głośniki komputerowe na tylnej półce firmy Creative odpowiedzialne za wysokie tony. Ciekawą modyfikacja jest możliwość podłączenia słuchawek z wejściem Jack na tylnej kanapie
Jeśli chodzi o mechanikę:
Zaczynając od rozrządu poprzez sprzęgło, zawieszenie , wymiane wszystkich płynów, filtrów, szczek, klocków, usunięciu każdego ogniska rdzy i zakonserwowaniu podwozia Bollem, nie wiele zostało do zrobienia.
Zdjęia tóz po zakupie, nowe zrobie jak ładnie wypucuje
_________________ DIESEL kopci, DIESEL czadzi, DIESEL nigdy Cię nie zdradzi xD
Wysłany: 2009-09-20, 17:34
Plany są, zobaczymy na ile pozwolą finance. Podstawa to aluski 15 z dużym rantem i opony Yokohamy. W planach mam spoiler, przyciemniane szyby i myślę nad wymianą przednich lamp ii grilla, żeby było troszkę ciekawiej. Chcę też trochę odświeżyć lakier, a potem oddać go pod ręce dobrego graficiarza żeby jakieś malunki porobił xD
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-09-20, 22:27
Naprawdę fajna furka z fajnym silniczkiem i kolorkiem a jaki zacny rocznik
Masz ładne oryginalne kołpaczki, lepiej załóż opaski bo szybko się z nimi możesz pożegnać... tak jak ja ze swoimi w zeszłym roku...
Ładna seryjka
Kolejny ventylek z mazowsza. Zapraszam do grupy http://forum.vwvento.org/viewforum.php?f=56
Jeżeli już wszystko jest odświeżone i ponaprawiane to życzę bezawaryjnej jazdy.
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2009-09-21, 07:41
Witam, autko prezentuje się piknie Czekam na foty po odpicowaniu
Co do przyciemnienia szyb nie mam zadnego ale, sam mam przyciemnione i fajnie to wygląda, w twoim kolorze też bedzie git No i alusyyyy....eh że ja nie mam funduszy...też bym coś kupił
Wysłany: 2009-09-21, 16:56
Lwomati dzięki za zaproszenie
Co do moich modów jak mówiłem wszystko zależy od finansów, narazie parę miesięcy posuchy. Studia się zaczynają trzeba bulić za czesne ;/ Na wiosnę planuje zmienić obręcze z gumami i przyciemnić szyby, co do spoilera to widziałem taki niziutki-szeroki(po prostu pikny)mocowany na brzegach, ale to dopiero jak będę coś kombinował z lakierem. Co do przodu jeszcze nie mam konkretnej wizualizacji, coś mi chodzi po głowie, ale to narazie plany na przyszłość bliżej nie określoną. Puki co przyszedł mi z alledrogo nowy mieszek do wajchy W niedługim czasie zmienie też tarcze na białe bo czarne mi się już znudziły
Nowe zdjęcia umieszczę w sobotę
PS. W wyposażeniu mam też kierownice obszytą skórą:P
Wysłany: 2013-11-13, 21:14
Witam
Wracam po dłuższej przerwie, ale z tą samą Ventką Ventka ma już 311tys. przebiegu (min. 100 tys. kręcone). Miesiąc temu robiłem badanie na hamowni. Ku mojemu zdziwieniu silnik ma się w super kondycji, w lepszej niż fabryka podaje. Ok. pół roku temu uszczelniałem cieknącą pompę wtryskową na korpusie. Przy okazji poddałem ją lekkiemu tuningowi. Za pomocą Vaga i gumowego młotka zwiększyłem dawkę paliwa z fabrycznych 3.6 m/g na maksymalną bezpieczną dawkę 1.8m/g. Lekka różnica w mocy wyczuwalna oczywiście na plus Cieszy mnie moment obrotowy, z fabrycznych 202 Nm, zrobiło się 218,5. Jeżeli chodzi o spalanie niewielka różnica A poniżej wynik badania.
Ostatnio zmieniony przez kucyk 2013-11-13, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-11-14, 08:35
HEHE witam. Można coś zainicjować. Tylko nie wiem czy w połowie drogi znajdziemy miejsce na tego typu imprezę Z tego co kojarzę w Kozienicach kiedyś nad jeziorkiem były organizowane spoty, ale przy okazji innych imprez masowych. Bo tak to atrakcji u nas jest niewiele ;P
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-11-14, 17:50
Mie ważne jest miejsce, tylko towarzystwo Zawsze można zwiększyć ilość znajomych i wymienić się swoimi doświadzeniami dotyczącymi naszch ventyli. Żeby każdy z nas miał w miarę równo i jakieś miejsce parkigowe było to w Magnuszewie bym proponował, jest trochę miejsca i to nam wystarczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum