Silnik: 1.8
Wysłany: 2013-04-08, 13:35 VW Vento by mroziak94
Witam wszystkich Posiadaczem Vento jestem od sierpnia 2012r. Posiada ono silnik 1.8 o mocy 90km oczywiście wyposażone w instalację LPG Samochód kupiłem w średnim stanie wizualnym za 2200zł. Zaraz po zakupie Vento dostało nowe progi, zrobiłem podłogę oraz pomalowane zostały progi, zderzaki, klapa tylna oraz cała prawa strona. Do tego trochę stickerboombu Zdjęcia przedstawiają samochód w stanie obecnym, nie dawno założony nowy tłumik przelotowy. W najbliższych planach zawieszenie -40 oraz jakieś alufelgi Na wyposażeniu Vento posiada:
-centralny zamek (z domykaniem szyberdachu)
-elektryczny szyberdach
-wspomaganie kierownicy
-elektryczne lusterka
Wysłany: 2013-04-09, 08:39
Dzięki chłopaki za pozytywne opinie i rady Smoked oczywiście też będzie Kupiłem wczoraj sprężyny obniżające APEX i na dniach będę miał felgi 15" 7J czarne z polerowanym rantem A co do koloru to jeśli uda mi się przeczytać kod lakieru na tabliczce w bagażniku to zapodam, bo klapka wlewu paliwa była w innym kolorze. Wczoraj jeszcze kupiłem lusterka M3 z kierunkowskazami, czekam na adaptery i zobaczymy jak to będzie wyglądać
Ostatnio zmieniony przez mroziak94 2013-04-09, 08:43, w całości zmieniany 2 razy
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
Wysłany: 2013-04-09, 09:26
Heh, raczej one szybko wylecą ale chce zobaczyć jak to będzie wyglądać. Lusterka mam za 20zł nowiutkie i adaptery zamówiłem za 20zł więc nie duży koszt. Za 50zł w każdej chwili mam na nie kupca więc spokojnie
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-04-09, 09:41
To sprzedaj je od razu i nie zawracaj sobie z nimi głowy. Lepiej czas który chcesz poświęcić na lusterka poświęć lampą przednim i rób smoked. Napewno będzie dużo lepszy efekt.
Wysłany: 2013-04-13, 23:14
Co do niebieskiego wnętrza też nie byłem na początku za bardzo do niego przekonany, teraz na pewno nie zamienił bym go na czarne Naklejki to kwestia gustu...
A co do spotu w Wyszkowie to jak najbardziej, można by coś zorganizować
Ostatnio zmieniony przez mroziak94 2013-04-13, 23:15, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-06-28, 17:19
Witam, niestety dziś spotkało mnie nie miłe spotkanie z Hondą Civic... jego efekty widać na zdjęciach. Oczywiście wina była jego, stałem a on bez żadnego hamowania wjechał mi w tył, spisaliśmy oczywiście oświadczenie i teraz przyszło mi czekać na rzeczoznawcę. Prawy cały błotnik poszedł parę mm do przodu (widać na zdjęciu po przerwie między drzwiami a błotnikiem), lewy błotnik też trochę się uniósł (zrobiło się wgięcie na załamaniu), najgorsza jest podłoga w bagażniku, nie dość że z tyłu ostro pogięta to odkształciła się sporo prawie przy samym kielichu, butla LPG została przesunięta i wgniotło błotnik od środka... Jak myślicie czego się mogę spodziewać? Będzie uznana szkoda całkowita?
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-06-30, 10:37
szkoda Venciaka.. nie wiem co te Civici mają do siebie, że lubią tyłki Ventów, ale wczoraj jakieś młode łepki w Civicu siedzieli mi na ogonie i przy mocniejszym hamowaniu o mało co wbiliby się w kufer.. nierozsądek i głupota, aby tylko zaszpanować..
Szkoda Venciaka pewnie będzie szkoda całkowita tak jak koledzy wyżej mówią,ale myślę że dobry spec by to jeszcze naprawił i było by dobrze bo już nie takie auta u nas naprawiali
v3n70, zgadzam się z tobą że Civici lubią tyłki venciaków
Wysłany: 2013-07-01, 22:34
Policja właśnie była i zrobili zdjęcia. Miałem nie wzywać ale sprawca twierdził, że nie wiadomo czyja to wina to powiedziałem niech policja zdecyduje i dostał 300zł i 6pkt
Ostatnio zmieniony przez mroziak94 2013-07-01, 22:35, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2013-07-02, 09:36
mroziak94 napisał/a:
Miałem nie wzywać ale sprawca twierdził, że nie wiadomo czyja to wina
Ha Ha Ha niewiadomo czyja wina wypakował w tył stojącego auta i nie wie czyja wina ,u mnie ostatnio drzewo poleciało na szosę ,zatrzymało się 5 samochodów i czekało na straż a łebki golfem postanowili wszystkich ominąć i heja prosto w gałęzie. Efekt połamany gril zbita przednia szyba. Policji się tłumaczyli że drzewo spadło prosto na nich.
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum