Wysłany: 2013-05-02, 10:27 [Vento] wibracje przy ruszaniu
witam mam problem założyłem nowe przeguby napędowe i rozporki dolna i górna i podczas ruszania albo gwałtownej jazdy są wibracje albo jak by coś tarło , jak juz przekroczy 20 km to jest normalnie i pytanie czy to od rozporki są naprężenia i wszystko jest sztywne czy wadliwe przeguby
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-05-02, 12:37
Istotą montażu rozpórki jest usztywnienie karoserii. Ona ma za zadanie usztywnić samochód, ale jeśli wszystko jest dobrze to nic nie powinno wibrować. Ja na początek sprubował bym ponownie wyważyć wszystkie koła, i przyjżeć się czy któraś z opon nie dostała jaja
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-05-04, 22:42
Właśnie opony biją przy małych prędkościach, a potem już ich nie czuć, tym bardziej piszesz że zaczęło się to dziać po ich wymianie. Pojedź na wulkanizację gdzie je zakładałeś niech rzucą znowu na wyważarkę i sprawa będzie jasna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum