Witam, ostatnio napadło mnie na dymione lampy z tyłu.
Oryginały są drogie. Na złomie znalazłem komplecik za 30zł, tylko, że venciak był palnięty w tył i środkowa blenda jest połamana a lampy są całe.
bercik2602, skoro piszesz że lampy są całe to po co chcesz wymieniać klosze?
Klosze to raczej są w przednich lampach...
Jeśli masz pęknięte/popękane tylne lampy to niby i możesz wymienić ten "klosz" ale skąd go weźmiesz? będziesz musiał znaleźć jakieś dobre lampy bo samych "kloszy" nie znajdziesz... i wtedy przełożyć... Ale czy jest sens rozklejać dobre i skleić te popękane? nie sądzę...
Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-05-11, 23:50
Z tego co wywnioskowałem z wypowiedzi kolegi bercik2602, to pewnie mu chodzi o to czy jest możliwość przełożenia samych lamp bez bledny. Jeśli o to chodzi to - tak, można przełożyć same lampy bez połamanej blendy.
Dzięki za odpowiedzi.
Chodzi mi o to, że na złomie mam możliwosć zakupu za 30zł dymionych lamp. Moje oryginalne są dobre tylko, że do czarnego ventyla fajnie będą wyglądać dymione. w szczególności, że zabrałem się za zrobienie smoked front.
Tylko to vento na złomie jest puknięte w tylną klape i środkowa blenda jest pęknięta, i bodajże
śrubki mocujące w tych na błotnikach mogą być zerwane.
Klosze są jak najbardziej w porządku. I chodzi mi o to, czy tylne lampy można rozkleić, żeby zamienić same klosze.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-05-12, 20:05
swego czasu śmigałem na tylnej narożnej lampie, która miała zerwany jeden gwint, lampa trzymala sie na górnym i dolnym i bylo ok.....bez klejenie uszczelniania itp....
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-05-12, 20:12
bercik2602 napisał/a:
chodzi mi o to, czy tylne lampy można rozkleić, żeby zamienić same klosze.
zrozumiałem, że chcesz wszelkie odbłyśniki i plastiki wraz z mocowaniami lamp zostawić ze starych lamp, a dokleić tylko sam plastikowy "klosz" z tych dymionych?
szczerze? nie polecam takiego zabiegu.. robiłem podobny eksperyment z przednimi blendami: próbowałem odkleić plastikowy klosz od reszty plastiku i niestety przezroczysty plastik się połamał i wyszczerbił.. klej stosowany do sklejania plastikowych lamp scala je praktycznie na stałe.. nie jest to na tyle błaha sprawa, co rozklejanie szklanych reflektorów..
ale jeżeli masz zapał do pracy i dużo cierpliwości to życzę powodzenia
Zapału to nie brakuje, bo nawet używane dymione chodzą nie tak tanio. Tylko czy to wogole wykonalne, żeby nie spierdzielic sprawy i się w koszty nie wpakowac. Ale zobaczymy czy te ze złomu będą się trzymać.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-05-13, 21:16
30 zl za dymione to praktycznie darmo. Nawet jesli maja połamane mocowania, to myśle ze specjalista od spawania zderzaków mógłby Ci przeszczepic mocowania, bo rozklejanie to juz jest loteria i jest bardzo małe prawdopodobienstwo, ze Ci sie uda. :/
Przerabiałem ten temat i za nic klosz, nie chciał się odczepić. Tylko się uszczerbił, więc nie polecam. Moczyłem w gorącej wodzie i nic. A podgrzewałem też opalarką delikatnie i też bez powodzenia. Chyba, że jest jakaś inna metoda na to.
Panowie, lampy już założone. Ventyl się świetnie prezentuje.
Z montażem nie było większych problemów, wszystko się trzyma tak jak powinno.
Teraz jeszcze muszę dorwac dymione kierunki w blotnik, i dymione blendy z przodu. Jeśli ktoś miałby takie, chętnie kupię.
Kierunki w blotnikach mam prostokątne (vento 94r)
Jeśli ktoś miałby galke zmiany biegów od golfa iv, i listwe prawych przednich drzwi od GT.
I koledzy powiedzcie mi, czy można dostać gdzieś czerwone "kliny " w zderzaki? Bo chciałbym trochę przystylizowac ventylu a'la XX Jahre.
Pozdrawiam
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-05-18, 13:27
Z tego co się orientuję, to kierunki tanio możesz dostać w Autolandzie. A jeżeli wolisz przez neta- poszukaj lub załóż temat w dziale "Giełda", ktoś powinien mieć z forum na sprzedaż.
Co do klinów, czyli tych czerwonych listew wydaje mi sie, że pasują tylko do zderzaków od Golfa, ale jeżeli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi.
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2013-05-19, 13:48
bercik2602 napisał/a:
Teraz jeszcze muszę dorwac dymione kierunki w blotnik, i dymione blendy z przodu. Jeśli ktoś miałby takie, chętnie kupię.
Kierunki w blotnikach mam prostokątne (vento 94r)
Podepne się pod temat, słyszałem gdzieś o całych czerwonych lampach tylnych, wie ktoś coś o nich, czy to orginał, czy czyjś wymysł. Moze ktos posiada zdjęcia czerwonego venta z czerwonymi lampami? (o takie lampy mi chodzi)
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-07-27, 22:05
Leszczu napisał/a:
dzięki za informacje, będe chyba oklejał, ale nadal mam mieszane uczucia co do czerwonego auta i czerwonych lamp.
Jak włączysz kierunek to jakbyś stopem mrugał Wypadałoby pokombinować z zielonymi żarówkami itp.
IMO do czerwonego tylko ciemne tak jak Paweł pisze, jak nie ori to chociaż folią
Może małe odświeżenie tematu Chcę zrobić sobie lampę prawą w klapie tak jak ta na foto bez zamka, ma ktoś jakieś propozycje? Klosze cholernie ciężko odkleić, a o całym odklejonym można jedynie pomarzyć, lampy z prawej na lewą też nie przypasują, bo są jakby wyprofilowane tyły (na tej fotce trochę to widać http://img13.tablica.pl/i...ento-lublin.jpg ). Ma ktoś jakiś pomysł jak to zorbić? Myślałem już nawet odciąć same te tły lamp i przesczepić z prwaej na lewą ale ciężko wtedy z odblyśnikami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum