Pojemność: 1800 cm3
Moc: 75 KM
Moment obrotowy: 143 Nm
Zużycie paliwa: 7.50 l/100km
Silnik o oznaczeniu AAM seryjnie 75 KM ile zostało w moim dowiem się nie długo.
Celem jest osiągnięcie około 100KM i momentu obrotowego na poziomie 170-180Nm.
Aby to osiągnąć zostaną wprowadzone modyfikacje takie jak:
- przelotowy układ wydechowy (jest)
- układ dolotowy z wkładką gąbkowa PIPERCROSS (w drodze)
- ogrinalna przepustnica rozwiercona o 4mm (do założenia)
- głowica wraz z wałkiem i kolektorami z silnika ABS (do założenia)
- program zgrywający wszystkie elemęty + podnnoszący moc i moment obrotowy o około 10%
Co z tego wyjdzie to się okarze:P
Nadwozie:
Prawie wszystko seryjne:
-lakier czerwony pochodzi z gamy nowego passata natomias dach to kolor z gamy audi.
-grill bez znaczka FK
-przednie lampy przerobione na Hella Black
Wnętrze:
Wnętrze seria po małych modyfikacjach podświetlania.
Do wyposażenia wnetrza wchodzi:
- licznik wraz z obrotomierzem
- podświetlanie kratek nawiewu
- 4x elektryczne fabrycznie przyciemniane szyby
- elektryczny szyberdach
- system THERMOTRONIC
- komfortowe fotele welurowe fotel kierowcy z regulacją 4 płaszczyzn
- dzielona tylna kanapa
- orginalne wygłuszenie klapy bagażnika
Wakacje 2009:
Przed rozpoczęciem prac:
W trakcie prac:
Tuż po zakończeniu prac:
24.04.2010
zmiana sprężyn z serii:
na sprężyny -40/40mm:
mała rzecz a cieszy:
W końcu zaczołem polerowanie:D ile mi zajmie to się okarze :green_fuck:
na razie wygląda to tak:
przepustnica po żłożeniu wygląda tak:
Wymiary orginalnej:
Wymiary rozwierconej:
Dawca głowicy i paru innych szpeji:
a tu filmik prezentujący dźwięk mojego wydechu :grin:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pX2BauF3hFI[/youtube]
tak wygląda po polerowaniu:D więcej będzie jak skończe całego:D :okej:
Witam nowego kolege w naszych skromnych progach Ciekawie to wszystko wygląda jeszcze do tego dobre koło i będzie malina za włożoną prace życzę powodzenia w dalszych modach
Silnik o oznaczeniu AAM seryjnie 75 KM ile zostało w moim dowiem się nie długo.
Celem jest osiągnięcie około 100KM i momentu obrotowego na poziomie 170-180Nm.
chyba jednak nietrafiony pomysł
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
dziś przyszedł czas na zmianę sprzęga :okej: i okazało się iż mój dawca szpei ma lżejsze koło zamachowe o 800g od seryjnego :hmm: więc jak się można domyślić poszło lżejsze kółko :bigok:
po lewej nowe seryjne lżejsze koło :hmm: a po prawej stare seryjne
to jest pierwszy pomiar bo drugiego jeszcze niema:PP w drugim wyszło 85.9 KM i 156 Nm
a ze zmian to przelotowy wydech:D i koło zamachowe od ABS'a czyli o 800g lżejsze od AAM'a P a pozatym narazie nic więcej nie grzebałem
przyszedł w końcu czas na mały update
autko dostało ori halogeny HELLA wraz z długimi kierunkami mniejsza z tym jakiej firmy kierunki troszkę przerobiłem jak widać nie całe są chromowane, dodatkowo do kierunków poszła pomarańczowa postojówka
stałem się również posiadaczem pewnego rodzaju rarytasu udało mi się kupić 3 orginalny stop HELLA od jetty III
z daleka to wygląda tak
do kompletu również dołączyła tapicerka okleja alcantar'ą słupki i podsufitka:
jak widać w oddali za lewarkiem zmiany biegów zanalazły się dwa zegary VDO od temperatury oleju i voltomierz
fajnie fajnie to wyglada super gratki i czekam niecierpliwie na mody co do mocy
z tlumikami jak robiles na przelot to sam cos modziles czy kupiles cos gotowego?
masz moze filmik jak wygladaja i jak swieca teraz kierunki w dzien i w nocy? jaka zaroweczka tam siedzi?
zlotykamil, co do mocy to zostało tylko adoptować przepustnice i zmienić mapy wtrysku więc już półmetek wałek już jest na swoim miejscu bo w ostatnim czasie była zmiana uszczelniaczy tłumik wywaliłem środkowy podłużny a w jego miejsce poszła rura taka jak jest w GT tylko musiałem zrobić przejścia z fi 50 na fi 45. a zdjęcia i ewentualny filmik pojawi się jutro
iVWan, temat mi znany z forum vwgolf.pl Tak jak tam napisze ze dobrze dzialasz a auto ma potencjal. Blachy sa zdrowe i swierze, silnik chcesz modzic to tylko gleba i kolo i wsio w temacie
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-11-16, 09:46
Z tym silnikiem to i ja pewno bede modził tak że trochę cię pomęczę na pw:P. Jak sama zmiana koła zamachowego i tłumika zrobiła już taki efekt to jestem pod wrażeniem.
Co do wyglądu zew to jest git, brakuje tylko delikatnej gleby i koła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum