Silnik: 1,8 90KM
Wiek: 35 Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 33 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-05-04, 23:46 Mój Czarny Ventuś - by mavverickk
Witam Panowie, kilka dni temu stałem się dumnym posiadaczem Vento 1,8 90KM rocznik 1993 od razu oddalem je w dobre ręce na odnowe silnika. Dzisiaj je odebrałem sobie i dopiero co zacząłem śmigać a już je Kocham . Jak tylko będzię pogoda to od razu samochodzik dostaje pełny pakiet myjąco-czyszczący i lecą foteczki do was. Sprawiłem sobie śliczne alu-felgi 15" z oponami z niskim profilem (195/40/15) i sportowym bieżnikiem firmy Nankang ;D zostaje mi tylko cieszyć się nabytkiem i razem z wami drodzy forumowicze objeżdżać świat moim Czarnym Bandytą ;D Niedługo fotki i plany na najbliższe tygodnie.
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-05-05, 07:32
no witamy witamy widze ze nie musimy namawiac do jakis modow bo sam sie palisz do tego jak mowisz ze czarnuch to musisz go pokazac pozdro i zycze dalej takiego zadowolenia z ventki jak teraz
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Wysłany: 2010-05-08, 00:00
Panowie, czarny bandyta doczeka sie sesji jak tylko zostanie uruchomiony, mam mianowicie problem z jakimś zwarciem działał ślicznie aż w końcu przrestał nawet kręcić rozrusznik, jutro z rana tzn dzisiaj w sumie wjezdzamy na garaz i szukamy zwarcia bądź innego bolącego elementu, jak tylko wyjedzie o własnych siłach to sesyjka i Panowie śmigamy Naws z jakiej dzielnicy jesteś?? bo jak sie nic nie da to może coś razem pokombinujemy ;>?? i trzeba kiedyś sie spotkać na browarka o ventusiach pogadać;D
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-05-08, 09:43
mavverickk, Maverric ja to z Goduli jestem a piotr nowok jest z Halemby
Ale mimo ze z najdalszych zakątków rudy to my z pyjtrem czesto sie widzimy ( nawet po kilka razy w tygodniu), tak wiec mozesz smialo kiedys przy okazji wpaść do nas
Wysłany: 2010-05-08, 17:39
Panowie, dzisiaj już pełen radości po wymianie rozrusznika chciałem zrobić sesje, jednak samochód nie odpalił... słaby akuś... zostawiam na noc do ładowania, ale czy ktoś miał taki problem żeby jego Ventyl dostawał za słaby prąd już na włączonym silniku?? gdyż bardzo słabo świecą mi światła, nie działa prędkościomierz itp... Nie wiem już co sie z nim dzieje, świece wymienione, cewka, kopułka wymienione, rozrusznik wymieniony, pompa wody, paliwa wymieniona, filtr paliwa wymieniony... Ehh szkoda mi, że on teraz musi moknąć na deszczu taki cichy i nieruchomy... cóż czekam do jutra może akuś jak sie podładuje na nocce to jutro Ventuś startnie z kopyta ;P Fotki jak tylko odpali odpowiednio i bedzie dobra pogoda :) narazie co je umyje to wali deszczem...
Naws i Piotrek ;P to jak już mój maluch ruszy na pełnej parze to możemy sie gdzieś zgadać
Wysłany: 2010-05-29, 19:37
Panowie no więc obiecana sesyjka, w końcu troche pogody i czasu sie znalazło. Tak wogóle to autko już jeździ jak powinno porobione wszystko co było konieczne zeby mozna było jeździć, teraz zbieram na elementy zawieszenia nowe, hamulce sportowe itp., ale o planach to kiedy indziej teraz zdjęcia:
Mam nadzieje, że koledzy z klubu jak zauważą i poznają mnie na drodze to przywitają się ładnie. Pozdrawiam gorąco i czekam na komenciki :)
_________________ BlackBandit on Tour ;D
Ostatnio zmieniony przez mavverickk 2010-05-29, 19:38, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-05-29, 20:31
Mati_89 napisał/a:
witam nowego kolege tak z mojej strony to odrazu bym grilla puścił w czarny mat no i mała gleba z biegiem czasu by się przydała
No więc tak ;p grill właśnie niedawno został malnięty na srebrno, żeby się wyróżniał, jednak w planach może być właśnie czarny macik. Co do zawiechy to jak napisałem - zbieram kaske na nowe części zawieszenia gwincik sie szykuje, tuleje trzeba porobić, przeguby od razu polecą noi rozpórki przód i tył co do gleby to mysle 5-6 cm obnizyc zeby hokeja o asfalt ostrzyc czasami xD
dzien dobry halemba sie klania kas ty sie schowol jo cie nie widza na drogach powiedz z kad jestes dokladniej ja mam dostemp do nowych czesc bo tesc ma warsztat jak i sklep powodzonka w modach
Wysłany: 2010-05-29, 21:49
Łooo Piotrek jo z kochłowic ;P dokładnie kochłowicka ulica jak sie leci na halemba czasami stoja pod domem na chodniku na przeciwko sklepu z artykulami do mebli i meblami ;P a tak to na orlenie w kochłowicach co tam powiesz o moim Ventaczu ;>??
_________________ BlackBandit on Tour ;D
Ostatnio zmieniony przez mavverickk 2010-05-29, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-05-29, 22:07
wydeszek to mi znajomy taki ud*pil jak mi robil to co trzeba ;P i tak bede cały układ z 2,8 vr6 montował w lipcu wiec narazie na tym pojezdze ;P grill to niedlugo ;P bo teraz pieron wie kiedy zaś pogoda będzie :/ jutro mo zaczac loć i zaś cały tydzien :/
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-05-29, 23:30
W furce jest potencjał....zrobisz grill na czarno, wywalisz końcówkę wydechu i będzie ok....koło nawet niezłe-polerka rantu i będzie git. W międzyczasie usuń kilka rudych plamek. Wszystkie pomarańczowe wstawki przydałoby się zastąpic czarnymi...no i jak masz warunki to daj zawias na minusie.
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2010-05-30, 09:46
-gril na mattttt
-pakiet smoked
-tak jak Paweł J., napisał rancik w polerke i będzie lepiej, ale ja osobiście to o nowe koło bym się postarał
a gleba będzie no to tyle mojego biedolenia
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-05-30, 11:09
Fajny Ventylek widać ze jest dobre miejsce do modów
ja na twoim miejscu zmienił bym:
*to co chłopaki ppisze ze grill w mat i to jak najszybciej bo niestety do niczego nie pasuje,
*koncówka wydechu tez mi sie nie widzi ale jak piszesz ze bedziesz zmieniał to oki ( jednoczesnie ostrezgam ze ostatni tłumik od VR6 bedziesz musiał kupic sobie używany bo jak sprawdzałem u brejdaka w sklepie to wyskakiwało ze produkt wycofany czyli niedostepny ja proponował bym ci dac jakoa koncówke owalną lub caly koncowy tłumik od TDi )
*blendy na czarno i lampy przód zrobił na smoked kierunki bym zostawił pomaranczowe
* i z tyłu bym sie pozbył z klapy napisu VENTO_CL
*felgi fajne jak by rant był w polerce to
Wysłany: 2010-05-30, 15:37
No więc tak Panowie, układ wydechowy od vr6 oczywiscie używka będzie ;P lampy przednie bede polował w czerwu na czarne angels'y albo soczewy, napisik z tyłu zniknie niedlugo jak autko pojdzie do polerki i renowacji lakieru :) grill tez wtedy przeleci w czarny mat jeśli chodzi o te pomarańczowe plamki i rzekomo rudy to tylko i wylacznie brud i odbicia w lakierze ;P więc jak będzie autko umyte i polerka to bedzie jak nowe xD felgi będzie rant polerka a środek mieszana polerka z czerwienią i czarno srebrne szybki wszystkie o 30% zaciemnione
Odnośnie środka - zdjonka dodam jak będzie zrobione, musze pochować i poskręcać wszystko do kupy dopiero jakies tam radyjko se wmontowalem co by narazie piszczalo bo pro audio bedzie robione w lipcu/sierpniu wtedy planuje konkretna zabudowe JBL badz ALPINE'a
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-05-30, 18:29
witam
powtorze sie :
grill czarny mat jak nic,
lampy smoked (błagam nie dawaj black angel eyes...moim zdaniem to pomylka te swiatla)
blendy w czarnym kolorze, kierunki zostaw jak są
tlumik na pewno aut, najladniej prezentowalby sie koniec z tdi
gleba sie przyda
vento Cl z tylu na pewno aut
znaczek z przodu moze tez byc czarny narazie, w przyszlosci przydalby sie grill bez znaczka
i wtedy bedzieszmial bandyte konkretnego
ja planuje jechac w sobote do nysy na zlot i w nd chyba na patelnie z grupa slask pojade do katowic na spota chyba ze zostane na 2gi dzien w nysie
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2010-05-31, 06:57
Witam na forum....
Smoked front
Grill czarny mat wraz ze znaczkiem przednim jak i tylnym
Blendy z kierunkami ciemne
boczne kierunki ciemne wraz z tylnymi lampami
minimalna gleba
pozbyć się napisów z klapy
wydech od tdi
Jakieś koło i mamy ładnego murzynka Bambo
Wysłany: 2010-05-31, 17:14
No więc Panowie ;D dzisiaj sobie zrobiłem hamulce tj. odpowietrzyłem i wymieniłem płyn, zaraz pewniej sie czuje, jutro jak pogoda pozwoli wchodze do środka i gruntowna kosmetyka wnetrza ;D noi w przeciągu tygodnia grill mat ;D i troszeczke sobie odnowie kołeczka - szkoda wymieniać jak były jeżdżone i felgi jak i oponki jeden sezon - sa po prostu brudne a do ventyla pasuja świetnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum