Jak zależy Ci na długiej i bezawaryjnej jeździe, to tylko SKF. Drogie są jak cholera, ale warto. Na tył kosztują 100 zł za komplet, z przodem trzeba liczyć gdzież ze 300 zł pewnie, ale zrobisz na nich setki tysięcy kilometrów, niż na takich za 30 zł. Znam to z autopsji, więc wiem co piszę.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-11-05, 11:28
A ja mam z tyłu Optimale i jedno z przodu też Optimala i nie mogę narzekać...długo tak już mam.... teraz mi jedno z przodu już od zimy się delitanie odzywa (nie jest to Optimal) ale teraz załoze SKFa żeby mieć świety spokój...różne się opinie o Optimalu słyszy i wolę nie ryzykowac....a teraz pytałem u swojego majstra za SKFa na przód to moze załatwić za 90kilka zło za sztuke....więc niby troszeczkę drożej ale jest pewność.
Silnik: Połykacz Uno Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 887 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2009-11-05, 14:19
no własnie sęk w tym ze nie chcę póki co łożysk z najwyższej półki bo nie wiem co z moim Ventylem bedzie, czy nie ęde go musial po zimie niestety sprzedac i kupic oczywiscie 2 Ventyla
Dlatego póki co inwestuję w niego w miarę rozsądnie i w takie rzeczy które ewentualnie przed sprzedażą bede mogl wyciągnac i włozyć do nastepnego Vento. A wiadomo lozysk nie wyciągnę az taki nie jestem
Optimal jest nic nie warty. W marcu zakładałem na tył Optimale (oryginalne, kupione w sklepie a nie z allegro) i już mi wyją. Na przodzie mam założone FAG'i i mogę je polecić. Cena do przyjęcia a jakościowo to samo co Ruville, myślę że od SKF też dużo nie odbiega.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum